Groen Verbindt

Samen met de handen in de aarde en zorg dragen voor groeiende planten; het zijn manieren waarop groen mensen met elkaar verbindt. Groene buurtprojecten halen mensen uit hun sociaal isolement en zorgen voor beter contact. Daarom zijn we in 2015 het programma Groen Verbindt gestart. In dit programma werden 25 groene projecten drie jaar lang gesteund met geld, kennis en aandacht.

placeholder

Hoe tuinieren mensen samenbrengt

Achter ieder sociaal project van Groen Verbindt zitten prachtige verhalen. Verhalen van initiatiefnemers, vrijwilligers en de mensen die zij helpen.

Bekijk de videoserie

Resultaten Groen Verbindt

“De mensen naar buiten krijgen en buiten naar binnen halen.” Mirjam Lammers, projectadviseur bij het Oranje Fonds, leidde in de afgelopen drie jaar samen met collega Carolien Brugman het programma Groen Verbindt. Beiden kijken terug op een geslaagd project. “Tuinieren is een heel makkelijke manier om elkaar te ontmoeten”, vertelt Lammers. “Kwetsbaarheden en onderlinge verschillen vallen weg als je samen staat te wieden.” Benieuwd wat het programma Groen Verbindt heeft opgeleverd? Bekijk het online magazine met daarin een terugblik, interviews, onderzoeksresultaten en tips!

Bekijk het magazine hier

Inhoud Groen Verbindt

Benieuwd hoe we deze sociale projecten hebben geholpen om hun aanbod te versterken en nog meer mensen te bereiken?

Bekijk het programma

Omgaan met vrijwilligers 

Hoe ga je om met vrijwilligers binnen een groen (buurt)project? Wat kan je verwachten en wat moet je bieden? Samen met Movisie en IVN heeft het Oranje Fonds hiervoor een handleiding ontwikkeld. Download de handleiding hier.

Groen Dichterbij

Meer groen in de buurt brengt mensen bij elkaar en geeft de natuur extra ruimte. Daarom zijn het Oranje Fonds, IVN, Buurtlink.nl en SME Advies, met ruimhartige steun van de Nationale Postcode Loterij, in 2012 gestart met Groen Dichterbij. Lees meer.

Groen als middel

Heb je je niet aangemeld voor dit programma? Niet getreurd. Het Oranje Fonds biedt door het hele jaar heen ondersteuning aan (groene) sociale initiatieven. Heb je een project dat groen inzet om mensen met elkaar te verbinden? Bekijk of je in aanmerking komt voor financiering via het Oranje Fonds.

Vragen? Neem dan contact op met: