Geld aanvragen

Een sociaal verbonden samenleving. Daar draagt jouw stichting, vereniging of organisatie aan bij. Je hebt alleen wel financiële steun nodig. Hoe kom je aan voldoende geld of subsidie? Kijk eens of wij wat voor jou kunnen betekenen.

placeholder

Richtlijnen

Het Oranje Fonds geeft financiële bijdragen aan uiteenlopende projecten. Maar let op: sommige dingen doen we niet. We steunen bijvoorbeeld geen speeltuinen of projecten die gericht zijn op bevordering van cultuur. We geven geen bijdragen voor individuen en vergoeden geen kosten die al zijn gemaakt. In de video hieronder legt Kristel, Hoofd Bestedingen & Programma's, uit welke organisaties er allemaal een aanvraag kunnen doen. Daarnaast kan je onze richtlijnen lezen of jouw organisatie in aanmerking komt of doe de projectcheck. Heb je nog vragen? Kijk of jouw vraag tussen onze veelgestelde vragen staat. 

Mijn Oranje Fonds

Een algemene aanvraag doe je via Mijn Oranje Fonds met ons digitale aanvraagformulier. Aanvragen die op een andere manier binnenkomen, nemen we niet in behandeling. Je kunt de gehele aanvraag, inclusief alle bijlagen, via Mijn Oranje Fonds naar ons versturen. Je hoeft het dus niet te printen en te ondertekenen. In de video hieronder legt onze Programma Adviseur Mariëlle hoe je bij ons een aanvraag kan indienen. Wil je meer weten over hoe Mijn Oranje Fonds werkt of heb je bijvoorbeeld problemen met inloggen? Op deze pagina staan video’s waarin we het een en ander uitleggen. Ook vind je daar antwoorden op veelgestelde vragen.

Start jouw aanvraag

Caribisch deel van het Koninkrijk

Organisaties die actief zijn binnen het Caribisch deel van het Koninkrijk kunnen alleen een aanvraag indienen via de website van de Samenwerkende Fondsen Cariben. Hier vind je meer informatie, een overzicht van gesteunde initiatieven en het aanvraagformulier.

Programma’s

Het Oranje Fonds wil bepaalde ontwikkelingen in de samenleving actief stimuleren. Dit doen we met programma’s waarin we bijzondere budgetten beschikbaar stellen. Sluit jouw initiatief aan bij een van onze programma's? Dan kun je een beroep doen op zo'n bijzonder budget. Heb je een initiatief dat binnen een afgerond programma valt? Vraag dan een bijdrage aan vanuit ons algemene budget.

Beoordeling

Op basis van jouw aanvraagformulier, eventuele bijlagen en soms een projectbezoek, schrijven we een advies. Dit wordt tijdens een tweewekelijks overleg besproken met alle adviseurs. Als het advies gedeeld wordt én het bedrag lager is dan €50.000,= ontvang je een beslissingsbrief met overeenkomst. Bedragen hoger dan €50.000,= bespreekt het Management Team. Bij bedragen hoger dan €150.000,= is een besluit van het bestuur noodzakelijk.

Bij een negatief advies krijg je zo snel mogelijk bericht. Tussen ontvangst (vergezeld van alle benodigde stukken) en in behandeling nemen, liggen gemiddeld zes tot acht weken. De besluitvormingstijd is onder andere afhankelijk van de complexiteit en de volledigheid van de gestuurde informatie.

Wil je weten hoe jouw aanvraag beoordeelt wordt? Lees hier meer over het beoordelingsproces. Ben je het niet eens met het afwijzen van jouw aanvraag? Bekijk dan de informatie over een eventuele heroverweging.

 

Procedure na een toekenning

In de video hieronder legt onze Programma Adviseur Melissa uit hoe de procedure na een toekenning eruit ziet.

Publiciteit

Als je een financiële bijdrage ontvangt of gaat ontvangen, zijn er een aantal aandachtspunten. Om jouw project tot een succes te maken, kan publiciteit een handig hulpmiddel zijn. We hebben hier een aantal richtlijnen voor opgesteld. Ook krijg je tips om een persbericht en publiciteitsplan te schrijven en kun je onze logo's downloaden.
Lees meer 

Afwikkeling

Uiteraard vragen we je om een verantwoording over de gemaakte kosten. In de video hieronder legt onze Programma Adviseur Maayke uit hoe je jouw gemaakte kosten verantwoord. Kijk voor meer informatie en de nodige documenten op de pagina verantwoording en evaluatie

Tips om je begroting en dekkingsplan in te vullen

Het kan best ingewikkeld zijn om op de juiste manier je begroting en dekkingsplan in te vullen. In de video hieronder geeft onze Programma Adviseur Melissa een aantal tips hoe je dit het beste kan doen. 

Richtlijnen voor kleine initiatieven

Grote én kleine initiatieven kunnen bij ons een aanvraag doen. In deze video legt Arsine, teamleider Betrokken Samenleving, uit wat precies de richtlijnen zijn voor kleine initiatieven die geld bij ons willen aanvragen. 

Meer weten?

Heb je vragen over jouw aanvraag? Tijdens kantooruren kun je ons bereiken via het telefoonnummer 030-6564524.