Meedoen, samen uit de armoede!

In Nederland leven veel mensen in armoede. Daardoor kunnen zij niet volledig meedoen in onze samenleving. Het Oranje Fonds vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om mee te doen. De komende jaren zetten wij ons met het programma Meedoen, samen uit de armoede! in voor sociaal-economische participatie. Het nieuwe programma start in november 2017.

Programma
Met het programma willen we bevorderen dat mensen in armoede meer meedoen in onze samenleving. Aan het eind van de programmaperiode zijn de deelnemende sociale initiatieven beter toegerust en bereiken zij meer mensen. Dit doen wij door initiatieven te ondersteunen met geld, coaching, trainingen en zichtbaarheid. Daarnaast stelt het Oranje Fonds ruim vier jaar financiering beschikbaar. 

U kunt zich niet meer aanmelden voor dit programma. De initiatieven die zich hebben aangemeld, ontvangen eind augustus bericht of men wel/niet wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek.

Visual Meedoen Samen uit de armoede

Bekijk het animatiefilmpje over Meedoen, samen uit de armoede! over ons aanbod.

Voor wie?
Het programma is bedoeld voor bestaande initiatieven die met behulp van vrijwilligers zich vooral richten op het aanpakken van de oorzaken van armoede. Projecten die inzetten op het verzachten van de gevolgen van armoede (noodhulp, voedselpakketten, e.d.) kunnen terecht in onze reguliere aanvragenprocedure.

Vragen?
Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op per e-mail: meedoen@oranjefonds.nl.

Inspiratie
De Tussenvoorziening kreeg een verrassingsbezoek van onze beschermvrouw Koningin Máxima. Lees hier alles over het bezoek en het initiatief.

Onze beschermheer Koning Willem-Alexander bracht een bezoek aan Natuurtalent van Talentfabriek010. Zij bieden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kansen om te leren en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.