Groeiprogramma

Het Oranje Fonds Groeiprogramma is een ontwikkel- en uitvoeringstraject voor maatschappelijke organisaties die hun lokale initiatief willen laten groeien. Na drie succesvolle edities is in maart 2017 een vierde editie van ons Groeiprogramma gestart, deze editie eindigt in april 2021.

Videoserie

Verschillende deelnemers van het Oranje Fonds Groeiprogramma zijn geportretteerd in een videoserie. Benieuwd naar het verhaal van initiatiefnemers én de mensen die zij helpen?

Bekijk de videoserie

Inhoud Groeiprogramma

Het Oranje Fonds Groeiprogramma is opgedeeld, met meerdere instroommomenten. Doel van het Oranje Fonds Groeiprogramma is het vergroten van de professionaliteit van ondernemingen met een sociale doelstelling en het maatschappelijk effect van het initiatief. Hiervoor krijgen de deelnemers diverse workshops, trainingen en bijeenkomsten aangeboden. Zo wordt niet alleen hun kennis en expertise vergroot, maar ook hun netwerk fors uitgebreid. Ook stellen wij ruim drie jaar financiering beschikbaar.

Deelnemers aan het Oranje Fonds Groeiprogramma zijn initiatiefnemers die:

 • een urgent of relevant sociaalmaatschappelijk vraagstuk aanpakken
 • een uniek opschaalbaar concept hanteren dat in een duidelijke behoefte voorziet
 • ondernemend willen opereren
 • intrinsiek gemotiveerd zijn om verder te ontwikkelen en meer impact na te willen streven
 • toegang hebben tot/draagvlak hebben onder de achterban
   

Aanmelden?

Het programma bestaat uit diverse modules en is gestart in 2017. Het programma eindigt in april 2021.  Aanmelden voor het Oranje Fonds Groeiprogramma is op dit moment niet mogelijk. Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven als wij deelnemers zoeken. Mocht u interesse hebben in deelname aan een eventuele nieuwe editie van het programma dan kunt u dit aan ons laten weten door een mail te sturen naar groeiprogramma@oranjefonds.nl. 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat ontvangen de deelnemers?

 • Structuur
 • Ontwikkelruimte (financiering)
 • Mogelijkheden om te werken aan het vergroten van professionele vaardigheden en competenties
 • Leren van elkaar tijdens uitwisselingsbijeenkomsten
 • Toegang tot netwerk van ervaringsdeskundigen en experts
 • Follow-up mogelijkheden bij positieve resultaten

Mooie resultaten

We willen graag onze impact meten. Daarom onderzocht Impact Centre Erasmus (ICE) in opdracht van het Oranje Fonds de sociale impact van Groeiprogramma-deelnemer mijnbuurtje.nl op wijken en buurten in ons land. Gebruikers van de online platforms van mijnbuurtje.nl hebben gemiddeld 60% meer ontmoetingen in hun eigen buurt. Ieder jaar leren mensen via de platforms zo’n 22 nieuwe buurtgenoten kennen. Ze voelen zich verbonden met hun buurt of wijk en zijn betrokken bij activiteiten. Bijna de helft onderneemt regelmatig activiteiten die ze tegenkomen via mijnbuurtje.nl.

Downloads

In de eerste drie edities van het programma werkten de deelnemers met het Groeiboek, een door het Oranje Fonds samengestelde uitgave waarin alle aspecten van het programma staan uitgewerkt. Of bekijk de publicatie 'Groei'.

Contact

Heeft u vragen over het Oranje Fonds Groeiprogramma, dan kunt u mailen naar groeiprogramma@oranjefonds.nl. Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met de projectleiders van het Oranje Fonds Groeiprogramma.

Partners

Binnen het Oranje Fonds Groeiprogramma werken we samen met verschillende partners:

Vragen? Neem dan contact op met:

Melanie Vaessen

Projectadviseur
melanie.vaessen@oranjefonds.nl
030 233 93 36

Matthijs Tiemens

Projectadviseur
matthijs.tiemens@oranjefonds.nl
030 233 93 46

Marinka Peerdemann

Communicatieadviseur
marinka.peerdemann@oranjefonds.nl
030 233 93 68

Monique Arends

Projectbegeleider
monique.arends@oranjefonds.nl
030 233 93 54

Anderen bekeken ook