Aanvragen

Samen maken we Nederland socialer
Uw organisatie draagt bij aan het sociale gezicht van Nederland. U ziet waar het beter kan en ontwikkelt activiteiten, als vrijwilliger of als professional. Klop eens aan bij het Oranje Fonds!

Wilt u geld aanvragen? Doe eerst de project check

Lees alles over de aanvraag procedure

Caribisch deel van het Koninkrijk

Waarom het Oranje Fonds mensen bij elkaar brengt

Body: 

Er zijn mensen in uw buurt die zich op dit moment alleen voelen. Of buitengesloten. Mensen van wie u het soms niet verwacht. En vaker dan u denkt. Daarom doen wij elke dag ons best voor een land waarin mensen er voor elkaar zijn.

Voorbeelden van projecten die wij steunen

‘We willen weggooien tegengaan’

‘De bezoekers van het Repair Café zijn erg tevreden over de gedane reparaties, wat ook blijkt uit een goed gevulde fooienpot.

‘Door taalstages oefenen vluchtelingen de Nederlandse taal’

In Utrecht helpen taalstages vluchtelingen om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. 

‘Sinds ik hier werk ben ik gelukkiger’

“Stichting Juttersgeluk, de naam zegt het al. Het is echt een geluk als je hier komt. Eerst deed ik niets en zat ik thuis, nu kom ik met een lach hiernaartoe.”

Bart Boonstra op zoek naar mooie verhalen

Body: 

Presentator Bart Boonstra laat je in deze serie zien dat in Nederland iedere dag veel mooie dingen gebeuren. Dat mensen voor elkaar klaarstaan en een verschil maken in elkaars leven.

Wilt u een aanvraag doen voor uw project? Doe uw Project Check!

De mooie verhalen die we je willen vertellen

Body: 

Achter elk project dat wij steunen zitten prachtige verhalen. Verhalen over mensen die voor anderen klaarstaan, mensen die hun eigenwaarde terugvinden en mensen die anderen gelukkig maken. Deze verhalen willen we je graag vertellen.

Benieuwd naar gesteunde projecten in uw omgeving?