Buurten doen ertoe!

Een betrokken samenleving doet ertoe. Meedoen in de samenleving en voelen dat je ertoe doet begint immers in je eigen buurt. Daarom versterken en verbinden we het hele jaar initiatieven die daaraan bijdragen. Door corona was elkaar ontmoeten de afgelopen jaren niet vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er veel actieve buren en buurtinitiatieven die dat juist wél aanjagen. Hoogste tijd dus om elkaar op te zoeken en activiteiten te ondernemen!

In deze buurten doen wij ertoe

Zo doen deze sociale initiatieven ertoe voor buurtbewoners!

Hoe kan ik ertoe doen in mijn buurt?

Als buurt of als buurtbewoner kan je op verschillende manieren ertoe doen voor een ander. Meld bijvoorbeeld een activiteit aan voor Burendag, doe een aanvraag via onze tender Reuring in de Buurt, bekijk online het Betrokken Buurt Boekje of vraag geld aan om een ontmoetingsplek in bijvoorbeeld jullie buurthuis op te knappen.

Leer van andere sociale initiatieven

In deze verhalen lees je hoe initiatiefnemers van hun initiatief een succes maken én vertellen ze hoe het Oranje Fonds ertoe doet voor hen.

 

59 seconden die ertoe dóen!

Laat je in minder dan een minuut inspireren door vijf buurtinitiatieven die ertoe dóen voor buurtbewoners. Deze initiatieven zetten zich allemaal op een heel bijzondere manier in om verbinding in de buurt te creëren.

Bekijk alle video's!

Samen voor de Buurt Toolkit!

Buurtorganisaties doen ertoe! Ook die van jou. In onze communicatie in juli en augustus staan buurtinitiatieven en -ontmoetingsplekken centraal. In augustus zelfs op televisie én met grote posters op straat. Laten jullie ook zien dat jullie initiatief ertoe doet? Daarvoor kun je onderstaande middelen gebruiken.

Gebruik de Toolkit!

Doe de buurt bingo!

Wie is in jouw buurt geboren & wie heeft er vaker dan 3x Burendag gevierd? Heb jij als eerst alle buren gevonden en een volle kaart? Leer je buren (nog) beter kennen met deze buurt bingo!

Bestel de bingo kaarten!

Online nieuwsbrief

Laat je maandelijks inspireren door de mooiste verhalen en lees hoe je ertoe kunt doen voor een ander!

Ja, ik blijf graag op de hoogte