Wie zijn wij

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. We zijn er voor iedereen die wil bijdragen aan een sociaal verbonden Koninkrijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn ons beschermpaar.

Wij steunen projecten in heel Nederland

Body: 

Een land met meer contact en betrokkenheid. Een fijn land om in te wonen, voor iedereen. Dát is waar het Oranje Fonds aan werkt. Kijk snel wat wij doen bij u in de buurt!

Bekijk uw buurt
Om te delen

Nationale Voorleesdagen: hoe deze bijzondere voorlees-projecten mensen weer laten opbloeien

Het Oranje Fonds steunt het hele jaar door sociale projecten waarbij vrijwilligers voorlezen aan kinderen.

Drie hartverwarmende video's op Blue Monday

Speciaal voor Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, willen wij een lach op ieders gezicht toveren met drie hartverwarmende video's waarin mensen voor elkaar klaarstaan.

Column: Filantropie 3.0

De kracht van succesvolle projecten wordt mede bepaald door rake inzichten van donateurs die weten wat de doelgroep wil, schrijft onze adviseur filantropie Judith van Kranenburg-Miltenburg.

SESAM academie biedt via het Oranje Fonds steun aan sociale organisaties

Vanaf januari 2020 heeft het Oranje Fonds een overeenkomst met SESAM academie voor advies en ondersteuning van maatschappelijke organisaties die op ons werkterrein liggen.

KNVB en Oranje Fonds slaan handen ineen voor De Nationale Voetbaldag

Op 13 juni 2020 wordt tijdens het openingsweekend van het EK Voetbal voor het eerst De Nationale Voetbaldag georganiseerd.