Vrijwillige Zorg in het Gezin

Kinderen en jongeren verdienen de beste toekomst die we ze kunnen geven. Helaas groeit een deel op in gezinnen waar complexe problemen spelen. Vrijwilligersinitiatieven hebben daar, naast eventuele zorgverleners, een zeer waardevolle rol. Het Oranje Fonds heeft een driejarig programma om die projecten te ondersteunen: Vrijwillige Zorg in het Gezin.

De rol van vrijwilligers en verhouding tussen vrijwillige inzet en professionele zorg in gezinnen wordt steeds relevanter, zeker nu de zorg voor jeugd zo aan verandering onderhevig is. Samenwerking en een passend vrijwilligersbeleid is daarbij van wezenlijk belang. Met de focus op kinderen en hun gezinnen wil het Oranje Fonds met dit programma bijdragen aan een kwalitatief goed en passend aanbod van vrijwillige zorg als aanvulling op professionele zorg voor de jeugd.

 

Het programma

Met Vrijwillige Zorg in het Gezin versterkt het Oranje Fonds initiatieven voor een kwetsbare groep kinderen en jongeren. Van elkaar en onze gezamenlijke ervaringen leren neemt een centrale rol in binnen het programma. Het programma bestaat verder o.a. uit:

  • Samenwerking met (bedrijfs)partners die initiatieven ondersteunen met kennis en advies op het gebied van thematiek, strategie, coaching, communicatie;
  • Inhoudelijke ondersteuning in de vorm van uitwisselingsbijeenkomsten, trainingen en inzet van experts en coaches;
  • Actieonderzoek;
  • Financiering van 22 nieuwe en/of bestaande projecten die zich richten op kinderen en jongeren tot 21 jaar in gezinnen waar complexe problemen spelen.
     

Programmaboekje

In ons programmaboekje leest u meer over het programma, de aanpak en de 22 deelnemende projecten.

Bekijk het boekje hier

Aanmelden voor het programma is helaas niet meer mogelijk. U kunt altijd bekijken of u een reguliere aanvraag voor financiële steun kunt indienen. Heeft u inhoudelijke vragen over het programma, dan kunt u contact opnemen met onze projectadviseurs Miro Popovic of Marlou Pijnappel-Clark via het telefoonnummer 030 656 45 24. U kunt ons bereiken tijdens het telefonisch spreekuur: elke dinsdag tussen 13.00 en 16.00 uur en elke vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur. U kunt uw vragen ook mailen naar vrijwilligezorg@oranjefonds.nl

Deelnemer expertmeeting: "Vrijwilligers hebben iets wezenlijks te bieden, namelijk tijd en aandacht. Dit kan zowel bij complexe als eenvoudige vragen en is van grote toegevoegde waarde."

Vragen? Neem dan contact op met:

Marlou Pijnappel

Projectadviseur
marlou.pijnappel@oranjefonds.nl
030 233 93 51

Miro Popovic

Projectadviseur
miro.popovic@oranjefonds.nl
030 233 93 31

Rosanne Prinsen

Communicatieadviseur
rosanne.prinsen@oranjefonds.nl
030 233 93 45

Sebastian Lo

Projectbegeleider
sebastian.lo@oranjefonds.nl
030 233 93 55

Anderen bekeken ook