Word partner van het Oranje Fonds

U wilt zich met uw bedrijf inzetten voor de samenleving. U vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in Nederland. Dat gezinnen in armoede hulp krijgen, kwetsbare jongeren een kans krijgen op een baan en niemand er alleen voor staat.
We gaan graag met u in gesprek

Astrid Berman

Adviseur Zakelijke Partnerschappen
Astrid.Berman@oranjefonds.nl
030 23 39 379
Met uw steun versterken we sociale projecten die ervoor zorgen dat niemand er alleen voor staat. Benieuwd wat initiatiefnemers doen en hoe zij mensen in Nederland helpen? Lees hun verhaal:

'Brittany is weer positief, heeft zelfvertrouwen en durft alles!'

"Vroeger zat ik veel thuis en had ik weinig vriendinnen", vertelt Brittany. Dankzij Stichting Super COOL! leefde ze weer op én kwam ze via sporten in contact met anderen.

'Helemaal alleen, dat kan niemand volhouden'

De vergrijzing in Nederland wordt steeds groter. Ook het aantal ouderen dat verbinding met de nabije omgeving verliest, groeit. Daardoor ligt eenzaamheid op de loer.

'Arm zijn in een rijk land is heel ingewikkeld'

Nederland is een rijk land, maar niet iedereen heeft het even goed. Mensen die in de bijstand terechtkomen, kunnen daar maar moeilijk uitkomen.

‘Ik wil dat deze jongeren beter in de maatschappij gaan staan’

“De jongeren zijn heel dankbaar. Je bouwt een band met ze op. Ik vind het heel wat als iemand uiteindelijk stabiel aan het werk is. Ik blijf ook dan contact houden.” 

'Ik werd weer gezien, als mens wil je je nuttig voelen'

Meer dan een miljoen Nederlanders leven in armoede. Gelukkig zijn er mensen die naar hen omkijken. Zoals de initiatiefnemers van Stichting De Krachtcentrale 013 in Tilburg.

'Inwoners en vluchtelingen nemen elkaar mee in hun wereld'

Buddy to Buddy wil ervoor zorgen dat vluchtelingen in Nederland een sociaal netwerk krijgen en dat lokale bewoners hen niet als vreemdelingen zien. De oplossing? Ze worden aan elkaar gekoppeld!

Laat u inspireren

Body: 

Soms wil je meer doen. Een bijdrage leveren om écht het verschil te maken in het leven van mensen. Ontvang nu de eerste editie van Oranje, een gloednieuw magazine over bijzondere projecten en de mensen die ze mogelijk maken.

Bestel het magazine

Online nieuwsbrief

Body: 

Laat u maandelijks inspireren door de mooiste verhalen en lees hoe u zelf iets kunt doen voor een ander!

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Jaaroverzicht 2018

Body: 

2018 was een mooi jaar. Met heel veel mensen die klaarstonden voor een ander. Maatjes vonden elkaar, kwetsbare jongeren kregen een warm thuis, eenzame ouderen ontvingen duizenden kaartjes en buurthuizen brachten mensen bij elkaar. Al deze mooie verhalen willen we graag laten zien, in tekst én beeld!

Bekijk ons jaaroverzicht!