Word partner van het Oranje Fonds

U wilt zich met uw bedrijf inzetten voor de samenleving. U vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in Nederland. Dat gezinnen in armoede hulp krijgen, kwetsbare jongeren een kans krijgen op een baan en niemand er alleen voor staat.

Wij werken graag met u samen

Bekijk de mogelijkheden

Samen met collega's de handen uit de mouwen steken?

Help mee als vrijwilliger
Met uw steun versterken we sociale projecten die ervoor zorgen dat niemand er alleen voor staat. Benieuwd wat initiatiefnemers doen en hoe zij mensen in Nederland helpen? Lees hun verhaal:

'Ik werd weer gezien. Als mens wil je je nuttig voelen'

Meer dan een miljoen Nederlanders leven in armoede. Gelukkig zijn er mensen die naar hen omkijken. Zoals de initiatiefnemers van Stichting De Krachtcentrale 013 in Tilburg.

'Helemaal alleen, dat kan niemand volhouden'

De vergrijzing in Nederland wordt steeds groter. Ook het aantal ouderen dat verbinding met de nabije omgeving verliest, groeit. Daardoor ligt eenzaamheid op de loer.

'Arm zijn in een rijk land is heel ingewikkeld'

Nederland is een rijk land, maar niet iedereen heeft het even goed. Mensen die in de bijstand terechtkomen, kunnen daar maar moeilijk uitkomen.

‘Ik wil dat deze jongeren beter in de maatschappij gaan staan’

“De jongeren zijn heel dankbaar. Je bouwt een band met ze op. Ik vind het heel wat als iemand uiteindelijk stabiel aan het werk is. Ik blijf ook dan contact houden.” 

‘Het dorpshuis is een plek voor iedereen’

“Ik zou niet zonder het dorpshuis kunnen. Ik ben dan ook heel blij dat het gebouw wordt opgeknapt. Ik hoop dat er daardoor nog meer activiteiten komen.” Toni is een van de trouwe bezoekers van dorpshuis 't Haoler Hoes in het Drentse Hooghalen.

'Inwoners en vluchtelingen nemen elkaar mee in hun wereld'

Buddy to Buddy wil ervoor zorgen dat vluchtelingen in Nederland een sociaal netwerk krijgen en dat lokale bewoners hen niet als vreemdelingen zien. De oplossing? Ze worden aan elkaar gekoppeld!

Laat je inspireren

Body: 

Soms wil je meer doen. Een bijdrage leveren om écht het verschil te maken in het leven van mensen. Ontvang nu de eerste editie van Oranje, een gloednieuw magazine over bijzondere projecten en de mensen die ze mogelijk maken.

Bestel het magazine

Jaaroverzicht 2018

Body: 

2018 was een mooi jaar. Met heel veel mensen die klaarstonden voor een ander. Maatjes vonden elkaar, kwetsbare jongeren kregen een warm thuis, eenzame ouderen ontvingen duizenden kaartjes en buurthuizen brachten mensen bij elkaar. Al deze mooie verhalen willen we graag laten zien, in tekst én beeld!

Bekijk ons jaaroverzicht!