Terugblik 2018

Tijdens de collecteweek van 21 tot en met 26 mei 2018 deden in totaal bijna 1.000 organisaties mee met 1.193 aanmeldingen, in 310 gemeenten in Nederland. Zij brachten samen bijna 560.000 euro op. 100% gaat naar sociale projecten bij u in de buurt! Heeft u ook gegeven?

Geef om een sociaal en betrokken Nederland

De Oranje Fonds Collecte is dé collecte voor een sociaal en betrokken Nederland. Met de collecte steunt het Oranje Fonds maatschappelijke organisaties en laten we zien hoe belangrijk zij zijn voor velen. Denk aan het buurthuis waar mensen die in een sociaal isolement zitten altijd terecht kunnen, de sportclub waar men elkaar iedere week treft en het zorgcentrum waar mensen met een beperking een dagbesteding vinden.

100% besteed, 100% dichtbij

In totaal hebben bijna 1.000 organisaties in 310 gemeenten meegedaan aan de Oranje Fonds Collecte 2018. Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun doelstellingen. De andere helft gaat naar sociale organisaties in de provincie waarin gecollecteerd is. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. In de organisatie werkt het Oranje Fonds samen met de RegioBank, die in de meeste plaatsen kosteloos zorgdraagt voor de afdracht en het vervoer van het collectegeld. Zo wordt elke opgehaalde euro 100% besteed aan sociale initiatieven, 100% dichtbij. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.

Op 2 juli maakte het Oranje Fonds de opbrengst van de Oranje Fonds Collecte 2018 bekend. Alle deelnemende organisaties ontvingen die dag een mail met hun eigen opbrengst. Dit is de optelsom van de reguliere collecte, de opbrengst van de IdealQR code en de online collecte. De helft van die opbrengst wordt die dag ook overgemaakt naar de deelnemende organisaties, voor hun eigen maatschappelijke doelstellingen.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Lees de antwoorden op de veelgestelde vragen. Of neem contact op met het collecteteam via collecte@oranjefonds.nl of bel tijdens kantooruren 0900 4488 448. Blijf hier op de hoogte van de collecte.

Vragen? Neem dan contact op met iemand van de afdeling Communicatie, Fondsenwerving en Campagnes.

Lisanne de Keijzer

Coördinator collecte

Anderen bekeken ook