RegioBank

Tussen 2015 en 2019 werkten we voor de Oranje Fonds Collecte samen met de RegioBank, die in de meeste plaatsen kosteloos zorg draagt voor de afdracht en het vervoer van het collectegeld. Zo wordt elke opgehaalde euro 100% besteed aan sociale initiatieven, 100% dichtbij.

placeholder

Bovendien hebben we samen met RegioBank een samenwerkingsfonds: het VoordeBuurt Fonds. Hierin steunen we sociale initiatieven die mensen met elkaar verbinden en zorgen voor leefbaarheid in de buurt. Want een mooiere samenleving begint in de buurt. Als we naar elkaar omkijken, hoeft niemand er alleen voor te staan.

Adviseurs van RegioBank zijn bekenden in het dorp met een sterk netwerk. Ze weten welke lokale problemen er spelen en kunnen makkelijk schakelen met initiatiefnemers. Passende projecten kunnen vervolgens een bijdrage vragen uit het VoordeBuurt Fonds. Het Oranje Fonds beoordeelt de aanvraag en houdt bij goedkeuring zicht op het uitvoeren van het initiatief.

Naast hulp en financiële steun, krijgen deze initiatieven toegang tot het inzamelingsplatform VoordeBuurt. Zo kunnen ze een inzamelingsactie starten in de buurt. Dorpsbewoners, ondernemers en adviseurs van RegioBank zorgen samen voor genoeg geld, draagvlak én vrijwilligers. De RegioBank stelt 150.000 euro beschikbaar voor sociale initiatieven die zorgen voor verbinding en leefbaarheid in de buurt. Dit wordt aangevuld met een bijdrage van het Oranje Fonds.

Bekijk onze andere partners