'Veel bedrijven hebben een vooroordeel over doven en slechthorenden'

'Veel bedrijven hebben een vooroordeel over doven en slechthorenden'

"Ik was heel bang dat ik geen kans zou krijgen om te laten zien dat ik als slechthorende ook prima kan werken", vertelt de jonge Emre. Totdat hij in contact kwam met Grow2Work.

Utrecht, Houten

2019
65.000,=

Grow2Work is een sociaal project in Houten waarbij dove en slechthorende jongeren worden gekoppeld aan een buddy. De buddy's hebben veel contact met de jongeren en zijn zelf ook doof of slechthorend. Zij geven tips uit hun eigen ervaringen en helpen bijvoorbeeld met het schrijven van een cv of sollicitatiebrief.

Hierdoor zien de jongeren niet alleen in dat je ook als doof of slechthorend persoon kansen hebt op werk, maar worden ze ook nog eens daadwerkelijk geholpen in de zoektocht naar een baan. Zo kreeg Emre hulp van zijn buddy Claire. Zij hielp hem met zijn cv en een sollicitatiebrief. Stap voor stap groeide z'n zelfvertrouwen.

Inmiddels heeft Emre een baan gevonden als administratief medewerker bij de rechtbank in Utrecht. "Ik ben heel dankbaar dat ik hulp van Claire heb gekregen en dat ik nu een mooie droombaan heb gevonden."

Help je mee zodat we dit soort projecten kunnen blijven steunen? Bekijk wat jij kan doen!

 

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte