'Ik hoop dat ik dit mag beleven tot ik er niet meer ben'

'Ik hoop dat ik dit mag beleven tot ik er niet meer ben'

Anita's gezondheid is broos en ze is bang voor eenzaamheid. Dankzij Stichting De Tijdmachine kan zij gewoon mee blijven doen in de samenleving. Zij organiseren bijvoorbeeld muziekfeestjes voor ouderen. Iets waar Anita altijd enorm naar uitkijkt.

Overijssel, Deventer

2019
45.000,=

Anita is geboren met osteoporose. Naarmate ze ouder wordt, heeft ze daar steeds meer last van. "De botten worden oud, dus de pijn wordt ook steeds heftiger", vertelt ze. Het is een lijdensweg. Ik ben zo bang dat als ik ouder word, dat ik ga vereenzamen. Omdat ik geen kant op kan."

Ondanks haar ziekte is er één ding waar Anita van opbloeit: muziek. En hierin is Stichting De Tijdmachine heel belangrijk voor haar. Deze stichting organiseert onder meer muziekavonden voor ouderen, waar ze hun jeugd kunnen herbeleven en samen genieten van nostalgische hits. Ook het decor is volledig in de stijl van de jaren '60.

"Ik kan daar echt van genieten", zegt Anita. "Ik hoop dat ik dit mag beleven tot ik er niet meer ben."

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatiefnemers, zodat zij nog meer mensen in Nederland kunnen helpen. Hun verhaal vertellen we in onze videoserie. Benieuwd naar meer inspirerende verhalen en wat jij voor een ander kunt betekenen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte