‘Het is zo mooi om die glinstering in de ogen weer te zien’

‘Het is zo mooi om die glinstering in de ogen weer te zien’

“We willen ouderen uit huis halen. En als je dan al die blije gezichten ziet, weet je precies waar je het voor doet.”

 

Friesland, Koarnjum

2018
1500,=

Germ de Jong is voorzitter van Seniorenvereniging Leeuwarderadeel. “We willen de sociale contacten onder ouderen stimuleren. We organiseren daarom diverse bijeenkomsten waar ze elkaar ontmoeten. We hopen dat ze na die leuke middagen ook zelf contact met elkaar onderhouden."

Sneu

“We zijn ontstaan uit de ANBO-verenigingen. De Algemene Bond voor Ouderen sloeg een andere weg in. Daardoor was er hier in de regio niets meer voor ouderen. Dat vonden we sneu. Nu kunnen ze bij ons doen wat ze eerder bij ANBO deden. We hebben al 98 leden.”

Thema’s

“Zo is er bingo, draaien we films en houden we muziekmiddagen met meezingers. Maar ook zijn er informatieve bijeenkomsten over valpreventie, dieet en voeding en ouderenmishandeling. Er komen dus diverse thema’s aan bod. Het is niet alleen leuk, maar de mensen steken er ook nog wat van op. Eén keer per jaar sluiten we een activiteit af met een broodmaaltijd.”

Koffie en thee

De activiteiten vinden plaats in de Skalm in Stiens. “Dat is het Multi Functionele Centrum van Stiens. We huren daar een zaal en zorgen voor koffie en thee en wat lekkers. Nu hebben de ouderen een plek om samen te komen. Ik ben altijd weer blij als de mensen daarna tevreden naar huis gaan.”

Nationale Ouderendag

“Onlangs hebben we samen met verzorgingshuis Skilhiem een middag georganiseerd in het kader van Nationale Ouderendag. De bewoners mochten allemaal kennissen uitnodigen, een theatergroep trad op en er was muziek uit vroegere tijden. Iedereen zong mee. Het is zo mooi om dan die glinstering in de ogen weer te zien. De bewoners komen nergens meer. Veel mensen hebben een rollator of scootmobiel. Dan ben ik trots dat we ze een prachtige middag hebben bezorgd.”

Het Oranje Fonds steunt met € 1.500,=. Dat geld is voor het organiseren van activiteiten en excursies.

Meer informatie over Seniorenvereniging Leeuwarderadeel.
Lees ook over andere gesteunde initiatieven.

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte