placeholder

De Speelgoedbank Almelo deelt 2000 tassen uit met speelgoed, puzzels en boeken

De Speelgoedbank Almelo deelt 2000 tassen uit met speelgoed, puzzels en boeken. Sinds de corona-uitbraak zitten veel mensen thuis en stijgt de vraag naar speelgoed en puzzels. Niet iedereen kan dat betalen. Lieneke Bolhuis komt samen met haar team in actie voor deze mensen.

De Speelgoedbank Almelo deelt 2000 tassen uit met speelgoed, puzzels en boeken
Bekijk op de kaart
Locatie:
Almelo

Wat houdt de actie in?

“We delen 2000 tassen uit met daarin onder andere speelgoed, puzzels en boeken. Sinds de corona-uitbraak is onze doelgroep uitgebreid. De Speelgoedbank Almelo bedient niet meer uitsluitend kinderen, maar iedereen. Jong en oud. De enige voorwaarde is dat je leeft van een minimaal besteedbaar inkomen. Diverse organisaties helpen ons bij het inzamelen van spullen of het rondbrengen van tassen. De inhoud van de tas is aangepast aan de leeftijd van de ontvanger.”

Waarom ben je deze actie gestart?

“Sinds mensen thuis zitten, is er veel vraag naar puzzels en educatief speelgoed voor kinderen. De werkgroep tegen eenzaamheid in Almelo signaleerde deze trend ook. Voor veel mensen is het een drempel om naar de speelgoedbank te gaan. Dat komt voort uit schaamte. Door tassen rond te brengen, nemen we die drempel gedeeltelijk weg.”

Waarom is dit belangrijk?

“Iedereen zou naar elkaar om moeten kijken. Sommige mensen kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Daarnaast is speelgoed belangrijk voor de ontwikkeling. Kinderen van een jaar of zes geven we spelletjes over rekenen en taal. Ouders kunnen zo spelenderwijs met ze oefenen. Senioren ontvangen een puzzel. Dankzij de puzzel kunnen ze hun thuissituatie even vergeten en opgaan in het moment.”

Hoe reageren mensen?

“Mensen vinden het leuk dat onze actie gaat over speelgoed. De medewerkers van de plaatselijke bibliotheek zijn blij dat we alle kinderen boeken geven. We ontvangen lieve reacties: ‘Wat mooi dat jullie denken aan plezier maken in deze tijd.’ Anderen vinden het fijn dat we ook denken aan ouderen en eenzame mensen.”

Hoe kunnen anderen (jou) helpen?

“Door voorwerpen te doneren waar de speelgoedbank iets aan heeft. Stel iemand heeft 100 skippyballen, dan zeggen wij: ‘Kom maar door.’ Wij zijn tevreden als we veel blije, enthousiaste gezichten zien tijdens het rondbrengen van de tassen.”

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat niemand er alleen voor staat in deze crisistijd.

Help je mee?

Hulp is harder nodig dan ooit. Steun ons.