‘Door Albert kan ik mijn man nog steeds zien’

‘Door Albert kan ik mijn man nog steeds zien’

“Ik ben heel blij met Albert als chauffeur. Hij maakt altijd tijd voor mij. Ik vind het fijn om iedere keer een bekend gezicht te zien.”

Drenthe, Hoogeveen

2018
2300,=

Gerry (81) heeft het over een van de chauffeurs van stichting Hoogeveenvervoert. “Bij onze vervoersservice brengen vrijwilligers met hun eigen auto mensen weg die geen of beperkt gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer”, vertelt Thom de Bont van de stichting.

Beperking

“We springen in op de aanvragen van mensen met een beperking die problemen hebben ergens naartoe te gaan. We hebben het wiel niet zelf opnieuw uitgevonden maar gekeken naar bestaande initiatieven in onder andere de Zaanstreek. Er komt nu ook een vervoersdienst in onze buurgemeente De Wolden.”

Gezellig

“Het is goedkoper dan een taxibedrijf en veel gezelliger”, zegt Gerry. “Mijn man zit in een tehuis. Ik wil hem graag elke dag bezoeken. Maar ik ben zelf gehandicapt en kan niet goed lopen. Dankzij Albert van Hoogeveenvervoert kan ik mijn echtgenoot nog steeds zien. Zelfs met sneeuw rijdt hij bijna het gebouw binnen waar mijn man verblijft”, vertelt ze lachend.

Naamsbekendheid

“Gerry is een van onze vaste klanten. Toen we net waren begonnen, gebeurde er niet zoveel. Dat was wel teleurstellend, want we wisten dat er meer dan genoeg behoefte was”, vertelt Thom eerlijk. “We hebben ook te maken met een doelgroep die moeilijk te bereiken is. Om onze naamsbekendheid een boost te geven willen we nu een communicatieadviseur inschakelen.” 

Medemens

Door flyers is het al wat drukker geworden. En dat merkt Albert (66) ook. “In het begin had ik enkele ritjes per maand, nu ben ik wekelijks meerdere keren op pad.” De vrijwilliger leerde de stichting kennen door een oproep. “Na mijn pensioen, ik ben meer dan veertig jaar chauffeur geweest, had ik tijd over. Ik wilde graag iets doen. Ik vind het hartstikke leuk om iets voor mijn medemens te kunnen betekenen.”

Schiphol

Zijn verste ritje ooit was naar Schiphol. “Ook ben ik naar Groningen geweest. Het kan allemaal. Al moet ik naar Limburg! Voor Gerry maak ik tijd. Als ik wegga met mijn vrouw, dan hou ik altijd rekening met Gerry.”

Sociaal

“Ook onze andere vrijwilligers zijn heel sociaal”, vult Thom aan. “Ze moeten niet alleen goed kunnen rijden, maar ook kunnen omgaan met onze doelgroep. Sommige chauffeurs gaan mee naar het ziekenhuis en als daar dan een slechte diagnose is gesteld, is een arm om de schouder belangrijk.”

Luisterend oor

Sommige mensen vertellen hun hele levensverhaal”, weet Albert. “Ik bied een luisterend oor en breng ze naar de plaats van bestemming. Het is toch leuk dat ze hun verhaal kwijt kunnen. En dat ik dan een schouderklopje krijg en wordt bedankt voor de gezelligheid. Dan doe ik toch iets goeds.”

Tip

Thom vond het indienen van de aanvraag niet eenvoudig. “Haal diep adem. Je moet er echt goed voor gaan zitten, want het kost veel tijd.”
Het Oranje Fonds steunt met € 2.300,=. Het geld is bedoeld voor het opstellen van een communicatieplan.

Meer informatie over Hoogeveenvervoert.

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte