Gun uzelf een blijvend goed gevoel.
Breng mensen bij elkaar met uw nalatenschap
Mensen bij elkaar brengen: daar kunt uzelf ook gelukkig van worden. Nu en later. Bekijk samen met het Oranje Fonds uw wensen en mogelijkheden. We helpen u graag aan dat goede gevoel. Laat u inspireren.
Mooie verhalen
Een land met meer contact en betrokkenheid. Een fijn land om in te wonen, voor iedereen. Het kan! Dat bewijzen deze mooi verhalen. Inspirerende voorbeelden van sociale initiatieven die het Oranje Fonds steunt. Initiatieven waar uw nalatenschap een belangrijke rol bij kan spelen in de toekomst.

‘Door Albert kan ik mijn man nog steeds zien’

“Ik ben heel blij met Albert als chauffeur. Hij maakt altijd tijd voor mij. Ik vind het fijn om iedere keer een bekend gezicht te zien.”

‘Het is leuk om anderen te helpen'

“Door samen te werken met kinderen leer ik dat sommige dingen niet zo moeilijk hoeven te zijn. Het is geweldig om te zien hoe een kindergeest werkt. Ze komen met fantastische ideeën.”

‘Ontmoeting met taal als rode draad’

‘Ik spreek nu heel andere mensen en kom met andere verhalen thuis dan wanneer ik met vrienden een avond iets heb gedaan. Dat vind ik er het leukste aan.’

‘Er is behoefte aan een plek om bij elkaar te komen’

‘In de wijk Antriol op Bonaire wonen veel eenzame ouderen die soms amper hun huis uitkomen. Je hebt er ook kinderen die na school eigenlijk niets te doen hebben.

Een duofiets brengt twee mensen met elkaar in contact

Fietsen op een duofiets haalt ouderen of mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking niet alleen uit hun isolement maar brengt hen ook weer in beweging.

‘We sporten, maar we lachen en huilen ook samen’

Deenemers van Walking Football zijn niet alleen in beweging maar ontmoeten ook nieuwe mensen.