Soldaat van Oranje-prijs gaat naar Mélanie Choisy

Mélanie Choisy (1990) van de Be the Change Foundation van Sint Maarten heeft zondag 6 oktober 2019 de Soldaat van Oranje-prijs ontvangen uit handen van Karna Hazelhoff Castellon, de dochter van Erik Hazelhoff Roelfzema. Het Fonds Soldaat van Oranje, dat is ondergebracht bij het Oranje Fonds, bekroont ieder jaar jonge mensen die een sociaal probleem in de samenleving te lijf gaan. Net als Soldaat van Oranje, Erik Hazelhoff Roelfzema, zelf deed.

Be the Change Foundation

Mélanie Choisy richtte samen met haar tante Erika Cannegieter in 2012 de ‘Be The Change Foundation’ op. De stichting selecteert maandelijks een NGO project om doormiddel van crowdfunding, geld in te zamelen ter ondersteuning van een project of om de gemeenschap bewust te maken van uiteenlopende onderwerpen zoals armoede, cultuur en natuur. Na het overlijden van haar tante is Mélanie ook het ‘Erika Cannegieter scholarship fund’ gestart, waarbij jongeren die een extra steun in de rug nodig hebben, een aanvraag voor financiële ondersteuning tijdens hun studie kunnen indienen.

Leven na de orkaan

In 2017 werd Sint Maarten zwaar getroffen door orkaan Irma. Mélanie is toen meteen aan de slag gegaan en heeft een grote bijdrage geleverd bij de distributie van drinkwater en goederen voor mensen in nood. Dankzij al haar initiatieven en enorme betrokkenheid is Mélanie een lokale en geliefde bekendheid op Sint Maarten geworden.

‘Tomeloze inzet’

“Wat Mélanie heeft bereikt met haar tomeloze in inzet op Sint Maarten is van groot belang op de samenleving van het eiland. Ik ben er ontzettend trots op dat wij haar daarvoor mogen belonen met deze mooie prijs ”, aldus Peter Douwes directeur van het Oranje Fonds. Fred Boot, producent Soldaat van Oranje – De Musical “Erik Hazelhoff Roelfzema kwam op voor zijn idealen en zette zich in voor de maatschappij. Dat doet Mélanie Choisy ook. Wij zijn trots dat we Mélanie met het Fonds Soldaat van Oranje en in samenwerking met Oranje Fonds kunnen steunen in haar werk!”