'Het heeft mij bijzonder geholpen uit een heleboel ellende'

'Het heeft mij bijzonder geholpen uit een heleboel ellende'

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leven in armoede. Zij kunnen niet altijd zelf kiezen wat ze eten. De Sociale Kruidenier vult daarop aan, in een winkeltje waar je zelf producten kan kopen tegen zeer lage prijzen. Zo krijgen mensen die in armoede leven hun waardigheid terug en komen ze met elkaar in contact.

Noord-Holland, Amsterdam

2016
30.000,=

Het doel is mensen weer meer regie over hun leven en hun geld te geven. Initiatiefnemer Diaconie van de Protestantse Gemeente Amsterdam versterkt dit door ook cursussen en andere hulpverlening aan te bieden. De Sociale Kruidenier is daarbij ook nog eens een ontmoetingsplaats, waardoor sociale contacten verstevigd worden. 

Klanten van de Voedselbank krijgen een klanten-pasje van de Sociale Kruidenier. Daarop staat een tegoed van € 15,- per maand. Doe je boodschappen bij de Sociale Kruidenier, dan betaal je 70% met het tegoed op je kaart en reken je 30% af met je eigen geld. 

Volg je daarbij ook een cursus als ‘Grip op je geld’, dan krijg je extra tegoed op je pas. Op deze manier stimuleert de Diaconie dat de mensen actief werken om hun situatie te veranderen. 

Meer projecten

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte