'Dankzij het Dorpshuis komen mensen uit de buurt samen'

'Dankzij het Dorpshuis komen mensen uit de buurt samen'

'Er zijn soms dagen dat ik niet praat', vertelt mevrouw Zuidersma. In het Friese Kollumerpomp wonen veel mensen alleen. Daarom is het heel fijn dat ze terecht kunnen in Dorpshuis Trefpunt. Zo komen ze onder de mensen en voelen ze zich minder eenzaam.

Friesland, Kollumerpomp

2016
12.500,=

“De houten vloer ligt er al sinds 1964”, vertelt voorzitter Klaas Kuiken. “De school gebruikt het dorpshuis voor gymlessen, maar ook sporten hier allerlei sportverenigingen, vinden er feesten plaats en kan er worden vergaderd. Maar nu stonden we voor de keuze om de vloer aan te passen of helemaal te vernieuwen.”

In het trefpunt van het dorp zijn de kachels ook verouderd. Eigenlijk is dat niet handig met sporten. “Er is een convectorput met oude radiatoren die is afgedekt met metalen roosters. Daarom willen we de hele ruimte in één keer aanpakken. Een vloer met vloerverwarming betekent onder meer een verbetering voor de veiligheid van de sportende kinderen.”

Inmiddels is het dorpshuis in Kollumerpomp, met hulp van het Oranje Fonds, flink opgeknapt, zoals te zien is in de video. Steeds meer buurtgenoten komen samen op de ontmoetingsplek. “Ik speel hier koersbal en dat betekent veel voor me”, zegt mevrouw Zuidersma, die thuis alleen woont. “Dan ben je samen en heb je plezier. Daar geniet ik van.”

Het Oranje Fonds steunt Dorpshuis Trefpunt eenmalig met € 12.500,=.

Lees ook over andere gesteunde initiatieven.

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte