Over het Oranje Fonds

Er voor elkaar zijn. Iemand die het nodig heeft een helpende hand bieden. Dat voelt goed toch? Het Oranje Fonds doet niets liever. We geven iedereen die dat nodig heeft een steuntje in de rug. Dat doen we door sociale projecten te steunen die mensen bij elkaar brengen. Met geld, aandacht en advies. Van kleinschalige buurtinitiatieven tot projecten die kwetsbare mensen uit hun isolement halen.

Jaarlijks steunen we wel 10.000 projecten met zo’n 30 miljoen euro. We brengen zoveel mogelijk mensen in beweging met Burendag, de landelijke vrijwilligersactie NLdoet en via Maatjes-projecten. 

Burendag

Met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen door buurtactiviteiten te financieren. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat u samen met uw buren viert op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en iets goeds doet voor elkaar en de buurt. 

NLdoet

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. NLdoet zet vrijwilligers in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.  

Maatjes Gezocht

Het Oranje Fonds schenkt bijzondere aandacht aan maatjesprojecten. Deze initiatieven koppelen een vrijwilliger 1-op-1 aan een deelnemer die wat extra hulp kan gebruiken. De vrijwilliger is coach, mentor of maatje. Met onze landelijke vrijwilligerscampagne Maatjes Gezocht promoten we deze vorm van vrijwilligerswerk.

Doet u mee?

Het maakt ons gelukkig dat we honderdduizenden mensen hebben geholpen. En dat gevoel gunnen we u ook graag. Onderzoek wijst namelijk uit dat 'anderen helpen' de meest effectieve manier is om ook zelf gelukkig te worden. En uw nalatenschap is dan natuurlijk een prachtig instrument. Als u nu uw nalatenschap regelt, kunt u blijvend van dat goede gevoel genieten. Van het besef, dat u later mensen bij elkaar zult brengen die dat nodig hebben.

Heeft u belangstelling om uw nalatenschap samen met het Oranje Fonds te regelen? We sturen u graag onze brochure 'Goed gevoel' met informatie over de mogelijkheden. Of bel ons voor een prettig gesprek. We denken graag met u mee.

Vraag nu de brochure aan