Wat doen wij

Het Oranje Fonds is er voor iedereen die iets voor een ander wil doen. Onze steun bestaat uit geld, tijd, kennis en aandacht. Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor.

Appeltjes van Oranje 2020

Meer Kansen voor Jongeren

Vrijwillige Zorg in het Gezin

Voorbeelden van projecten die we steunen

'Ik vind het enthousiasme van de kinderen erg leuk'

Meneer Sonneveld zit in het woonzorgcentrum vaak alleen op zijn kamer. Maar dankzij de buurtmoestuin kan hij naar buiten en komt hij in contact met mensen uit de buurt.

'Ze ging schitteren en bleek een voorbeeld te zijn voor anderen'

Priscilla werd vroeger gepest en had veel last van faalangst. Ze durfde zichzelf niet te presenteren, waardoor het moeilijk was om aan een stage te beginnen. 

‘Ik heb mijn leven weer op orde’

“Zonder Fier had ik waarschijnlijk nog steeds als een hoopje ellende op de bank gezeten. Ik had het in m’n eentje niet aangekund. En ik was zeker niet begonnen met een bakkersopleiding.”

Steun het Oranje Fonds, word Vriend

Body: 

Draag bij aan een sociale samenleving en ontvang:
- het magazine Voor Vrienden
- een mooie set ansichtkaarten
- of unieke koninklijke verjaardagskalender

Lees meer

Jaaroverzicht 2018

Body: 

2018 was een mooi jaar. Met heel veel mensen die klaarstonden voor een ander. Maatjes vonden elkaar, kwetsbare jongeren kregen een warm thuis, eenzame ouderen ontvingen duizenden kaartjes en buurthuizen brachten mensen bij elkaar. Al deze mooie verhalen willen we graag laten zien, in tekst én beeld!

Bekijk ons jaaroverzicht!

De mooie verhalen die we je willen vertellen

Body: 

Achter elk project dat wij steunen, zitten prachtige verhalen. Verhalen over mensen die voor anderen klaarstaan, mensen die hun eigenwaarde terugvinden en mensen die anderen gelukkig maken. Deze verhalen willen we je graag vertellen.

Bekijk onze videoseries