Veel Liefs-kaartenactie: doe je mee?

Volgens de laatste cijfers van het CBS zijn ruim 150.000 ouderen in Nederland eenzaam. Zij slijten hun dagen soms zonder enige vorm van menselijk contact. Het Oranje Fonds vindt dat dat aantal naar beneden moet en is begonnen met Veel Liefs, een online serie waarmee we eenzaamheid onder ouderen willen aanpakken.

 

In Veel Liefs wordt de kijker opgeroepen een eenzame oudere een hart onder de riem te steken door diegene een kaartje te sturen. De 84-jarige Maaike woont in een klein dorp in het noorden van Nederland. Mensen trekken er weg, winkels zijn verdwenen en Maaike heeft er weinig aanspraak. Er gaan dagen voorbij dat zij helemaal niemand spreekt. Terwijl ze het erg leuk vindt om dingen te ondernemen, zoals naar een museum of een concert gaan.

Wil jij haar veel liefs sturen? Selecteer hieronder een van de kaarten of stuur zelf een kaart naar Maaike via onderstaand adres. Dan zorgen wij dat ze het ontvangt!

Veel liefs aan Maaike
Postbus 2111
1200 CC  Hilversum

  • Liefs
  • Bloemenvaas
  • Ik denk aan je
  • Hart onder de riem
  • Pluizenbol
  • Voor jou

Terugblik Wim

De serie begon met een oproep voor de 80-jarige Wim ten Brink uit IJsselstein. Een heel sociale man, die vorig jaar zijn vrouw is verloren en sindsdien zijn wereld kleiner heeft zien worden. Jullie gaven massaal gehoor aan de oproep: Wim heeft ruim 2000 kaarten ontvangen. Bart verraste hem met de zakken vol lieve post en zijn reactie was hartverwarmend.

Vind je het leuk om nog meer mensen te helpen? Kijk op www.maatjesgezocht.nl!