Hoe is het nu met Jo na alle lieve kaartjes?

Een tijdje geleden zagen jullie de oproep voor de 91-jarige Jo uit Haarlem, die afscheid heeft moeten nemen van twee grote liefdes. Zij voelt zich vaak eenzaam. Gelukkig hebben jullie massaal gehoor gegeven aan onze oproep en kon Bart Jo verrassen met ruim 1000 lieve kaarten en brieven. Hij is opnieuw bij haar langsgegaan om te kijken hoe het nu met haar gaat.

Wim (80) 

Veel Liefs begon met een oproep voor de 80-jarige Wim uit IJsselstein. Hij verloor vorig jaar zijn vrouw en ziet sindsdien zijn wereld steeds kleiner worden. Het gaat dan ook niet zo goed met hem. Jullie gaven massaal gehoor aan de oproep, want Wim werd bedolven met lieve kaartjes. En, nóg leuker: hij kreeg al snel bezoek!

Maaike (84) 

Maaike woont in Usquert, een klein dorp in het noorden van Nederland. Mensen trekken er weg, winkels zijn verdwenen en ze heeft er weinig aanspraak. Er gaan dagen voorbij dat ze helemaal niemand spreekt. Terwijl zij het erg leuk vindt om dingen te ondernemen, zoals een bezoek aan een museum of een concert. Na de oproep om haar een kaartje te sturen, kreeg Maaike onder andere een warme uitnodiging van het koor om mee te zingen.

Aard (68)

Toen de oud-zeeman Aard uit De Bilt tien jaar geleden met pensioen ging, zag hij helaas zijn huwelijk stranden. Nu woont hij alleen met zijn twee honden die heel veel voor hem betekenen. Hij doet vrijwilligerswerk bij een kringloopwinkel, maar eenmaal thuis komt er eigenlijk nooit iemand langs. “Je kunt zeggen dat je eenzaamheid aan jezelf te danken hebt, want je kunt ook mensen opzoeken” , zei Aard. “Maar ik heb het idee dat ik me dan opdring.” Ook Aard kreeg heel veel lieve kaartjes én zelfs een aantal videoboodschappen. Zijn reactie was fantastisch.

Ik ben helemaal sprakeloos, grandioos!
Aard (68)

Wat doen we nog meer?

Het Oranje Fonds steunt het hele jaar door ook sociale projecten die zich richten op ouderen. In het programma Samen Ouder zijn 25 projecten geselecteerd die de tijd krijgen om de doelgroep en het aanbod te versterken en verder uit te breiden. Dit doen we door deze projecten gedurende drie jaar te ondersteunen met geld, coaching en zichtbaarheid. Lees meer over het programma.