Klik op de kaart die je naar Aard (68) wil sturen

  • Liefs
  • Bloemenvaas
  • Ik denk aan je
  • Hart onder de riem
  • Pluizenbol
  • Voor jou

Liever zelf een kaartje sturen? Dat kan naar onderstaand adres:

Veel liefs aan Aard
Postbus 2111
1200 CC  Hilversum

Volgens de laatste cijfers van het CBS zijn ruim 150.000 ouderen in Nederland eenzaam. Zij slijten hun dagen soms zonder enige vorm van menselijk contact. Het Oranje Fonds vindt dat dat aantal naar beneden moet en is begonnen met Veel Liefs, een online serie waarmee we eenzaamheid onder ouderen willen aanpakken. In Veel Liefs roepen we iedereen op een eenzame oudere een hart onder de riem te steken door diegene een kaartje te sturen.

Aard (68) uit De Bilt werkte 32 jaar op zee. Hij ging op zijn 58e met pensioen en zag zijn huwelijk helaas geen stand houden. Nu woont hij alleen met zijn twee honden, die heel veel voor hem betekenen. Hij doet vrijwilligerswerk bij een kringloopwinkel, maar eenmaal thuis komt er eigenlijk nooit iemand langs. “Als ik eenzaam ben, ga ik bepaalde dingen ondernemen om er niet bij stil te staan. De was doen bijvoorbeeld”, vertelt hij. “Je kunt zeggen dat je eenzaamheid aan jezelf te danken hebt, want je kunt ook mensen opzoeken. Maar ik heb het idee dat ik me dan opdring, en dat is wel een handicap natuurlijk.”

We willen Aard een hart onder de riem steken en hem verrassen met zoveel mogelijk post. Doe je mee?

 

Wim en Maaike

Veel Liefs begon met een oproep voor de 80-jarige Wim uit IJsselstein. Een heel sociale man, die vorig jaar zijn vrouw is verloren en sindsdien zijn wereld kleiner heeft zien worden. Jullie gaven massaal gehoor aan de oproep: Wim kreeg meer dan 2000 kaarten. Bart verraste hem met de zakken vol lieve post en zijn reactie was hartverwarmend. 

Daarna ging Bart langs bij de 84-jarige Maaike uit Usquert. Ook zij ontving vele lieve kaarten uit heel Nederland. Bekijk hier de video.

Vind je het leuk om nog meer mensen te helpen? Kijk op www.maatjesgezocht.nl!