Veel liefs

Voor een bijzondere portrettenserie in samenwerking met Skyhigh TV zijn wij op zoek naar ouderen die een extra zonnetje kunnen gebruiken in hun leven. Dat kan iemand zijn met een klein sociaal netwerk, die het huis niet vaak uitkomt of iemand die op een andere manier een gevoel van eenzaamheid ervaart. 

Ken jij zo iemand en gun jij diegene positieve, warme en liefdevolle aandacht? Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met de redactie via: redactie@oranjefonds.nl of bel naar Skyhigh TV: 035-7508216.

Veel liefs voor Wim uit IJsselstein

Voor de buitenwereld is de 80-jarige Wim uit IJsselstein de vrolijke(?) vrijwilliger die altijd voor iedereen klaar staat. Toch gaat er achter die lach veel verdriet schuil. Wim is namelijk eenzaam.

‘’Het gaat er namelijk niet om hoeveel stoelen erom je tafel staan, het gaat om wie en of er iemand op zit.”

Jarenlang stond Wim midden in het leven. Hij werd gewaardeerd op zijn werk, had veel vrienden en was gelukkig getrouwd met zijn grote liefde Jenny. Samen genoten ze van hun zeilbootje en bij hun caravan op de vaste camping was het altijd een drukke bedoening, want bij Wim en Jenny was het altijd feest. Totdat Jenny vorig overleed…

Nu is het is stil in het huis van Wim. Van zijn drukke en sociale leven is nog maar een eenzaam bestaan over. De caravan is verkocht en veel mensen om hem heen zijn weggevallen.  Om niet altijd maar alleen thuis te hoeven zijn, werkt Wim als vrijwilliger bij het Wijkcentrum bij hem in de buurt. Daar fietst hij ‘met de oudjes’ op een duofiets, zoals hij zelf zegt. Hij vindt het fijn om wat voor een ander te kunnen betekenen en tegelijkertijd geeft het hem wat afleiding. Maar het verdriet om het verlies van Jenny en de eenzaamheid blijven…

Wil jij Wim een hart onder de riem steken in de vorm van een kaart of een brief? 

Anderen bekeken ook