23-11-2020

10.000 kaarten voor eenzame Danielle

Zo’n 10.000 kaarten zijn er binnengekomen voor Danielle (59) uit Nieuwleusen. Onder de noemer Veel Liefs riepen we heel Nederland op Danielle een hart onder de riem te steken in de vorm van een kaartje, omdat zij zich eenzaam voelt. En daar is massaal gehoor aan gegeven.

placeholder

Begin oktober begonnen we met de actie om Danielle uit de eenzaamheid te halen en aandacht te vragen voor de vele mensen die zich eenzaam voelen in ons land. “Wat vreselijk lief. Dit is bijzonder. Het doet me echt best wel veel", reageerde Danielle op de 10.000 kaarten die Leona Philippo haar namens ons kwam brengen.

Overvallen door eenzaamheid

Danielle was 42 jaar samen met haar man Herman toen hij afgelopen januari heel plotseling overleed. Daaroverheen kwam de coronacrisis en haar mobiliteit is door reuma beperkt. Omdat zij altijd geleefd heeft voor haar gezin en Herman en zij een aantal keer verhuisd zijn, is haar sociale kring niet groot. Daardoor overvalt de eenzaamheid haar vaak. Ze wil niet te veel op haar kinderen leunen en mist vrienden van haar eigen leeftijd.

Met Veel Liefs wilden we dat Danielle nieuwe mensen zou ontmoeten. Ze kreeg niet alleen duizenden kaarten en videoboodschappen, maar ook aanbiedingen van mensen die met haar willen afspreken. In deze video is te dien dat een van deze mensen gelijk langskwam voor een high tea, op afstand, met Danielle.

Samen in actie tegen eenzaamheid

“Wij willen met deze actie laten zien dat we samen een groot verschil kunnen maken. Samen kunnen we iets doen tegen eenzaamheid en iedereen kan daar een bijdrage aan leveren. Kijk om naar de mensen in je omgeving, sluit je bijvoorbeeld aan bij een sociaal project en kom met mensen in contact die je anders voorbij was gelopen. Zoals Danielle zijn er veel mensen in ons land, van alle leeftijden en met verschillende achtergronden. En zij verdienen allemaal een sociaal netwerk om op terug te kunnen vallen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat niemand er alleen voor hoeft te staan", reageert onze directeur Sandra Jetten.

Danielle gaat de komende tijd alle kaarten lezen. “Ik ga alles bewaren. Hoe naar 2020 begon, hoe hartverwarmend dit jaar hopelijk eindigt.”

Bekijk de video