Veel Liefs voor Tonny, Micky en Annemieke

Eind 2020 zetten we Tonny, Micky en Annemieke in het zonnetje. Ze deden mee aan onze kaartenactie Veel Liefs. Bijna duizend mensen stuurden een kaartje naar een van hen of alle drie. Zo lieten ze weten dat er aan ze werd gedacht. Want een klein gebaar als een kaartje kan er al voor zorgen dat iemand zich niet eenzaam voelt.

Annemieke

placeholder

Annemieke (65) uit het Gelderse Hierden hoopte via onze kaartenactie nieuwe mensen te leren kennen. Vooral ’s avonds voelt ze zich alleen. “Je zit dan maar in je eentje voor de televisie. Als je dan tegen iemand wil zeggen ‘leuk hè’ of ergens over wil lachen, dan is het zó stil.”

Ze heeft nog een paar goede, oude vriendinnen met wie ze graag belt. Maar omdat zij allemaal verder weg wonen, kunnen ze elkaar helaas niet vaak zien. Vroeger ging ze graag ergens een kopje koffie drinken, naar de stad of naar de markt, maar dat heeft ze nu al heel lang niet gedaan. “In je eentje doe je dat niet. Alleen is dat niet gezellig.” Ze put extra steun uit de warme aandacht door de Veel Liefs-kaarten.

Micky

placeholder

Micky (58) en haar hond kwamen gelijk aanrennen toen we aanbelden met een zak kaarten. Ze zet zich al dertig jaar in als mantelzorger. Met liefde, maar de impact op haar sociale leven is enorm. “Ik zorgde 24/7 voor mijn man en kinderen. Ik belandde als mantelzorger in een totaal sociaal isolement. De eenzaamheid die je als mantelzorger ervaart is onbeschrijfelijk. ”

Al enige tijd gebruikt ze haar eigen ervaringen als inspiratie en richt een stichting op: Stichting Mantelzorgers Onder Elkaar (MOE). Met deze stichting probeert zij mantelzorgers te verbinden, zodat zij zich niet zo eenzaam hoeven te voelen zoals zij. Via onze kaartenactie hoopte ze nieuwe contacten op te doen. 

Oma Tonny

placeholder

Voor mevrouw Ruiter (90), ook wel bekend als Oma Tonny, was de zak met post een echt kerstcadeau. Door alle lieve kaarten voelde ze zich even minder alleen. Om te zorgen dat het thuis niet zo stil is, luistert ze graag naar de radio of zet ze de tv aan.

Oma Tonny woont in het Friese Burgum. Ze zit in een rolstoel. “De zusters kleden mij aan en dan ga ik op m’n stoel zitten. Zo breng ik m’n dag door.” Haar vijf kinderen en kleinkinderen doen hun best om vaak langs te komen, maar omdat zij ver weg wonen is dat moeilijk. Oma Tonny begrijpt dat goed. “Ze hebben allemaal jonge gezinnen en drukke banen. Dat had ik vroeger ook. Ze doen hun best, maar je hebt dan gewoon geen tijd om op bezoek te komen.” Door mee te doen aan onze kaartenactie Veel Liefs hoopte ze veel kaartjes te ontvangen. En dat is gelukt.

Bekijk de videoserie Veel Liefs

Doneer eenmalig

Draag bij aan een sociale samenleving, juist nu. Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor. Doe je mee met een gift? Elke bijdrage is welkom, hartelijk dank!

Steun ons eenmalig