Oranje Fonds Collecte stopt, maar wij gaan door

Tijdens de Oranje Fonds Collecte riepen we stichtingen en verenigingen op geld in te zamelen. De helft van hun opbrengst mochten organisaties zelf houden, de andere helft ging via het Oranje Fonds naar sociale projecten in de buurt. Zo werd 100% lokaal besteed.

Trots en dankbaar

Samen met alle organisaties die hebben meegedaan van 2015 t/m 2019 hebben we prachtige opbrengsten behaald: gemiddeld zo'n 550.000 euro per jaar. Hiermee konden stichtingen en verenigingen hun eigen werk een extra impuls geven en konden wij sociale projecten steunen in de provincie waar gecollecteerd was. Wij zijn enorm dankbaar dat we dit met de tomeloze inzet van alle deelnemers mogelijk hebben kunnen maken.

Zoektocht naar vrijwilligers

Toch zien wij de laatste jaren helaas dat het aantal deelnemers aan de Oranje Fonds Collecte afneemt. Veel organisaties hebben, ondanks grote inspanningen, moeite met het vinden van vrijwilligers die tijdens de collecteweek met de collectebus langs de deuren gaan. 

Ondanks de geweldige inzet van alle organisaties, het collecteteam én onze partner RegioBank hebben wij besloten om de huis-aan-huis collecte na vijf edities geen vervolg te geven. De collecte stopt dan ook per direct, wat betekent dat er geen mogelijkheid komt om u aan te melden voor de collecte in 2020. 

Maar wij gaan door!

Het Oranje Fonds blijft vanzelfsprekend wel actief voor sociale organisaties en alle vrijwilligers. Zo zijn wij volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe initiatieven waar wij u graag van op de hoogte houden. Volg ons op de voet via onze nieuwsbrief of doe een algemene aanvraag voor uw project. Samen maken we het verschil!