Medewerkers Nederlandse Loterij steken handen uit de mouwen

Onkruid wieden, bankjes opknappen en frambozen snoeien. Een team van medewerkers van de Nederlandse Loterij, die het Oranje Fonds al jaren steunt, liep een dag mee bij de Pluktuin in Rotterdam. 

De Nederlandse Loterij wil graag haar medewerkers meer bewust maken van het feit dat zij achttien goede doelen steunen. En dat moest verder gaan dan het geven van een presentatie. Daarom is de loterij momenteel met een aantal goede doelen in gesprek om te kijken hoe dat invulling kan krijgen. 

Vrijwilliger voor een dag

Voor het Oranje Fonds zag de NLO een kans om haar medewerkers voor even om te toveren tot vrijwilliger. Ze lopen een dag mee bij een sociaal project en steken daar samen de handen uit de mouwen.

Blij met de inzet

In de Rotterdamse Pluktuin werd die hulp met open armen ontvangen. De medewerkers van de Nederlandse Loterij gingen meteen aan de slag, van snoeien en beitsen tot het opknappen van bankjes en beelden. "Wat een leuke en enthousiaste groep mensen", zegt Erik Wemmers, initiatiefnemer van de tuin. "We zijn erg blij met de inzet die geleverd is."

Steun

Volgens Wemmers kon het team met eigen ogen zien hoe een buurtinitiatief draaiende wordt gehouden: "Al pratend met elkaar hebben wij uitgelegd dat bijdragen van het Oranje Fonds altijd goed besteed kunnen worden. Die steun is voor buurtinitiatieven zoals die van ons van belang om actief te blijven."