'Ik hoor er weer bij'

Bij zijn terugkomst uit de Verenigde Staten in 2011 voelde hij zich door iedereen buitengesloten. Totdat hij deelnam aan Meer Man(s). “Alle schepen had ik achter me verbrand  toen ik vertrok. Bij terugkomst had ik geen huis meer in Amsterdam en sliep ik bij vrienden. Ik stond op straat en moest opnieuw beginnen. Zo kwam ik via het maatschappelijk werk hier terecht. Berooid en ten einde raad. Hier bloeide ik weer op."

 

"Mede dankzij de ondersteuning van het Maatschappelijk Spreekuur, onderdeel van Meer Man(s), kreeg ik een huis en een uitkering, pakte mijn vrijwilligerswerk bij Zaal 100 weer op en deed mee aan alle gesprekken, trainingen en excursies, naar onder andere de Tweede Kamer en het Anne Frank Huis. Dat vond ik het mooie aan Meer Man(s). Welke nationaliteit of beroep je ook had, je kon vrij en ongedwongen met elkaar praten over maatschappelijke onderwerpen als gelijkheid voor man en vrouw, of de politiek. Jong en oud, religieus, modern: iedereen deed mee. Iedereen hoorde erbij." 

"Als ik geen uitkering meer nodig heb, dan ben ik echt gelukkig."
D.R. Diyar
Deelnemer

Mogelijkheden


"In Amsterdam ken ik mensen die niets anders doen dan de hele dag thuis zitten en televisie kijken. Dag en nacht. Dat is hun leven. Ze leven niet echt meer, zitten alleen voor de buis. Ik heb geprobeerd hen erbij te halen, maar ze willen niet. Terwijl je hier zoveel mogelijkheden krijgt aangeboden: de taal leren, een computercursus volgen, maar ook muzieklessen. Ik ga nu noten leren lezen, met de hulp van een muziekleraar, voor mijn muziekinstrument, de Tar. Fantastisch, dat dit mogelijk is."


Dromen


"Ik heb twee dromen: noten leren lezen en als edelsmid een fijn graveermachine bezitten. Ik krijg nu misschien een cursus fijn graveren. Dan kan ik daarna zelf een machine kopen en proberen als zelfstandige op de markt mijn eigen sieraden te verkopen. Dan kom ik misschien van die uitkering af. Als dat lukt, dan ben ik echt gelukkig.”  

Meer Man(s) is een project van Kantara-Brug.