Het verhaal achter vijf Oranje Fondsen op Naam

Soms wil je meer doen. Een bijdrage leveren om écht het verschil te maken in het leven van mensen. Zodat kinderen gelijke kansen krijgen, ouderen mee blijven doen in de samenleving en mensen met een beperking niet beperkt worden in het leven. Gijs Scholten van Aschat vertelt bevlogen over vijf Oranje Fondsen op Naam.

Laat u inspireren

Body: 

Soms wil je meer doen. Een bijdrage leveren om écht het verschil te maken in het leven van mensen. Ontvang nu de eerste editie van Oranje, een gloednieuw magazine over bijzondere projecten en de mensen die ze mogelijk maken.

Bestel het magazine

Tom Sebastiaan Gans Fonds

Tom Sebastiaan Gans werd kort na zijn geboorte in juni 1944 samen met zijn ondergedoken joodse ouders opgepakt en belandde in concentratiekamp Bergen Belsen. Daar kwam hij, nog geen drie maanden oud, om het leven. Zijn oom legde zijn geschiedenis 'tot in eeuwigheid' vast door een Oranje Fonds op Naam op te richten en het naar hem te vernoemen: het Tom Sebastiaan Gans Fonds. Dit fonds steunt projecten die zich hard maken voor gelijkheid, zodat iedereen een veilige plek krijgt in onze samenleving.

Alleato Fonds

Het heet niet voor niets samenleving, toch? Samen leven. Echt sámen. Dat is de sleutel tot een wereld waarin niemand zich buitengesloten voelt. En of je nu – zoals ik – in de stad woont, of in een plattelandsdorp of ergens er tussenin, behoefte aan betrokkenheid is altijd dichtbij. Als je het wíl zien, zie je het. Let maar eens op. Stichting Wishing Well West, gesteund vanuit het Oranje Fonds op Naam Alleato Fonds, maakt zich sterk voor taal- en talentontwikkeling van kinderen en jongeren.

Fonds Stichting Zorg en Zekerheid

Ben jij nog helemaal helder van geest? Fijn! Heb jij de regie over je eigen leven? Dan mag je van geluk spreken. Geestelijke gezondheid is een groot goed, dat vergeten we nog weleens. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Sommige mensen verdwijnen in de mist. Vergeten ineens dingen. Maar dit betekent niet dat ze niets meer kunnen. Lees meer over dit Oranje Fonds op Naam.

Fonds Zorgen voor elkaar

De wandelvoetballers van Roda JC Old Stars zijn misschien niet meer ‘groen als gras’, maar achter de geraniums zitten? Daar zijn ze nog lang niet aan toe. Gelukkig zijn er mensen die hen bij elkaar brengen. Om hun leven kleur te geven. Te verrijken. Wat verrijkt jouw leven? Waaraan hecht jij waarde? Waaruit haal jij voldoening? Stof tot nadenken. Voor jezelf. En voor anderen. Want een maatschappij waarin niemand buitengesloten wordt, waarin ruimte is voor íedereen, moet je samen maken.

Roelie van Seumeren Fonds

Beeld je eens in: een ongeneeslijke ziekte overvalt je, in de bloei van je leven. Alles staat plotsklaps in het teken van allesoverheersende zorgen. Thuis wonen, wordt onhoudbaar. Gelukkig – en dat is een understatement – zijn er mensen die dit dusdanig aan het hart gaat, dat ze actie ondernemen. Dat deed Jacqueline Bouts. Zij ontdekte dat er geen hospice en logeeropvang voor jongeren bestond en richtte Xenia op. Om een thuis te bieden. Het Oranje Fonds steunt Xenia vanuit het Oranje Fonds op Naam Roelie van Seumeren Fonds.
 

Vragen? Neem dan contact op met:

Judith van Kranenburg

Adviseur Filantropie
judith.van.kranenburg@oranjefonds.nl
030 233 93 63

Anderen bekeken ook