Verbind je buurt!

Verbind je buurt! is het samenwerkingsfonds van het Oranje Fonds en Provincie Gelderland. Dit samenwerkingsfonds geeft een extra impuls aan sociale verbinding tussen mensen in Gelderse dorpen, buurten en wijken.

De Provincie Gelderland subsidieert het fonds met 1 miljoen euro per jaar. Het Oranje Fonds legt eenzelfde bedrag in. Tot en met 2024 steunt het samenwerkingsfonds Gelderse initiatieven die zich richten op het verbinden van mensen, zodat zij zo veel mogelijk kunnen meedoen in onze samenleving.  

Voorbeelden initiatieven

Voorbeelden van initiatieven die in aanmerking komen zijn: nieuwe ontmoetingsactiviteiten in een huiskamer, dorpshuis of inloophuis, een maatjesinitiatief voor kinderen in kwetsbare gezinnen, vrijwillige vervoersdienst voor plattelandsouderen, schuldhulpondersteuning of een buurtvereniging die samen met de buurt een groene moestuin start. De inzet van vrijwilligers is daarbij essentieel.

Aanvraag

Ben of ken je een kleinschalig burgerinitiatief of sociaal project in Gelderland dat zorgt dat mensen kunnen meedoen in de samenleving? En wil je kosteloos advies over je plan en het uitwerken hiervan? Of hulp bij het doen van een aanvraag bij het Oranje Fonds voor het Verbind je buurt! fonds? Neem dan contact op met de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, vraag@leefbaarheidgld.nl.

Let op: de aanvraag kun je alleen indienen via de Mijn Oranje Fonds omgeving van het Oranje Fonds. Echter kan Leefbaarheidsalliantie Gelderland wél helpen bij vragen en het indienen van een aanvraag. 

Geen vragen en wil je meteen een aanvraag doen bij het Oranje Fonds voor het Verbind je buurt! fonds? Dat kan ook. Neem een kijkje bij onze richtlijnen en dien je aanvraag in. Een aanvraag dien je in door het formulier 'algemene aanvraag' in de Mijn Oranje Fonds omgeving in te vullen. Wij verbinden jullie dan aan dit fonds als jullie daarvoor in aanmerking komen. 

Heb je na contact met de Leefbaarheidsalliantie Gelderland of na het lezen van de informatie op onze site nog vragen? 

Neem dan contact op met onze Programma Adviseurs: