Uw eigen Oranje Fonds op Naam

Wilt u echt het verschil maken in het leven van een ander? U kunt door een schenking bij leven of een testamentaire beschikking een Oranje Fonds op Naam instellen, waarmee u sociale projecten steunt in Nederland. Het is in principe bedoeld voor onbepaalde tijd en wordt apart door ons beheerd én geadministreerd. Samen kunnen we ervoor zorgen dat niemand er alleen voor staat.

U bepaalt zelf de naam van uw Oranje Fonds op Naam. Die kan praktisch zijn, maar ook uw eigen naam of die van een dierbaar familielid dragen. De regels en richtlijnen van uw Oranje Fonds op Naam worden in overleg met het Oranje Fonds vastgesteld. Wilt u graag een gesprek om de mogelijkheden te bespreken? Neem gerust contact op met Judith van Kranenburg, adviseur bijzondere giften: judith.van.kranenburg@oranjefonds.nl of 030 233 93 63.

Beheer

Wanneer u een Oranje Fonds op Naam instelt, zorgt het Oranje Fonds ervoor dat het vermogen op een verantwoorde manier wordt beheerd. Wij nemen bij schenkingen alle kosten voor onze rekening. Onder deze kosten vallen onder andere de notariskosten. Bij het Oranje Fonds hebben we ons vermogensbeheer aan externe vermogensbeheerders uitbesteed, die binnen nauwkeurig omschreven richtlijnen het vermogen beheren.

Zichtbaarheid

Uw Oranje Fonds op Naam is een zichtbaar onderdeel van het Oranje Fonds. Zowel op de website als in het jaarverslag en de jaarrekening staan de schenkingen uit alle fondsen van het afgelopen jaar apart vermeld. Ook ontvangt u minimaal eenmaal per jaar een overzicht van alle toekenningen uit uw Oranje Fonds op Naam.

Toekenningen uit uw fonds

Bij een Oranje Fonds op Naam staat continuïteit voorop. Deze wordt gegarandeerd door jaarlijks een opbrengst toe te kennen aan het fonds. Zo houden we de hoofdsom in stand en wordt de opbrengst gebruikt voor het afgesproken doel. Afhankelijk van de looptijd en omvang van het Oranje Fonds op Naam kan er een percentage aan het vermogen worden toegevoegd. Vanzelfsprekend kan ook de geschonken hoofdsom gebruikt worden voor de doelstelling. Dan spreekt u af dat gedurende een bepaalde tijd, bijvoorbeeld vijf of tien jaar, het fonds volledig wordt besteed. Voor een dergelijk (tijdelijk) Oranje Fonds op Naam geldt een afwijkende regeling.

Het Oranje Fonds maakt het instellen van een Oranje Fonds op Naam graag zo gemakkelijk mogelijk. Samen kunnen we een aantal mogelijkheden bespreken, zoals de doelgroep en de geografie (in Nederland of het Caribisch deel van ons Koninkrijk). Wij hebben een excellente gouvernance en streven ernaar om voor zowel particulieren als (familie)stichtingen een Oranje Fonds op Naam zo optimaal mogelijk in te richten. Indien nodig kunnen wij u ook helpen met de afwikkeling of liquidatie van uw stichting en kunnen wij adviseren op fiscale vraagstukken en andere zaken.

Aanvragen die passen bij de doelstelling van uw Oranje Fonds op Naam worden behandeld door onze medewerkers. Zij zorgen voor alle informatie en nemen een verantwoord besluit over de aanvraag. Bovendien zien zij toe op de uiteindelijke besteding.

Graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over Oranje Fondsen op Naam bij het Oranje Fonds? Laat uw gegevens achter en we nemen graag contact met u op. Een overzicht van alle bijdragen vanuit de Oranje Fondsen op Naam vindt u in ons online jaarverslag.

Benieuwd naar alle fondsen bij het Oranje Fonds? Bekijk ons overzicht.

Laat u inspireren

Body: 

Soms wil je meer doen. Een bijdrage leveren om écht het verschil te maken in het leven van mensen. Ontvang nu de eerste editie van Oranje, een gloednieuw magazine over bijzondere projecten en de mensen die ze mogelijk maken.

Bestel het magazine

Vragen? Neem dan contact op met:

Judith van Kranenburg

Adviseur Filantropie
judith.van.kranenburg@oranjefonds.nl
030 233 93 63

Anderen bekeken ook