‘We zorgen ervoor dat kwetsbare meisjes gelukkiger worden’

‘We zorgen ervoor dat kwetsbare meisjes gelukkiger worden’

“Ik wist niet wat ik met mijn leven aan moest, was zwaar depressief en wilde zelfmoord plegen. Nu is alles totaal anders.”

Noord-Holland, Blaricum

2019
25.000,=

“Door mijn moeder ben ik helaas verslaafd geboren. Ik loste mijn problemen op met drugs en alcohol. Ik ging het verkeerde pad op. Totdat ik Lisa van Girl Project ontmoette. Ik ben zelfs vrijwillig naar een afkickkliniek gegaan”, vertelt Kimberly (19). “Als ik haar niet was tegengekomen was ik in de gevangenis beland, werkte ik als prostituee of had ik zelfmoord gepleegd.”

Kwetsbare meisjes

“We trekken alles uit de kast voor kwetsbare meisjes en jonge vrouwen”, vertelt Lisa Staal, founder van Girl Project. “We zorgen ervoor dat ze gelukkiger worden met zichzelf en hun leven. Ze hebben bijvoorbeeld te maken met huiselijk geweld, kindermishandeling, pesten of incest. Wij zorgen voor veiligheid in de ruimste zin van het woord.”

Roerig leven

“Ik heb zelf een roerig leven geleid. Ik ken hun pijn, ik voel hun pijn, ik zie hun pijn. Ik heb altijd gecoacht. Jaren terug bedacht ik opeens dat we bij de jongvolwassenen moeten beginnen. Ik weet wat ze nodig hebben. Binnen drie maanden was de stichting een feit.”

Rolmodel

“Wij bieden allerlei hulp onder één dak aan. Er zijn workshops zoals kickboksen om de deelnemers weerbaarder te maken. Ook is er een-op-eencoaching. Al onze coaches zijn vrijwilligers. Sommigen zijn ervaringsdeskundigen. Dat zijn echte rolmodellen omdat de meiden zichzelf in de ander herkennen.”

Werk

“Verder zijn er groepstrainingen. Ook helpen we bij het vinden van een stageplek of werk. Vaak zijn ze bang voor afwijzing of worden ze continu ontslagen. We zorgen ervoor dat ze begeleiding krijgen op de werkplek.” Kimberly heeft ook een baan. “Ik had een jaar geleden niet kunnen bedenken dat ik heel de dag zou werken, clean en fris en fruitig.”

Welkom

Ze vindt het een prachtig project. “Ik heb een hele geschiedenis achter de rug met Jeugdzorg, psychiaters en psychologen. Dat hielp allemaal niet. Ik kwam alleen maar dieper in de problemen. Bij Girl Project voelde ik me heel erg welkom. Ik wist niet dat één afspraak met Lisa heel mijn leven zou veranderen.”

Dromen

Bekende Nederlanders zetten zich ook graag in voor de meiden. “Veel van onze deelnemers geloven niet meer in dromen. Door iemand te ontmoeten die bekend is, zien ze dat dromen kunnen uitkomen.” 

Toekomst

Kimberly is inmiddels ook teamleider bij Girl Project. “Dat is echt heel leuk. Ik loop met Lisa mee en hoop in de toekomst taken over te nemen. Ik ben heel blij. Zonder haar was ik heel alleen. Ze geloofde in mij terwijl niemand dat deed.”

Tip

Lisa heeft een tip voor andere mensen van sociale projecten die steun aanvragen bij fondsen. “Doorzetten. Dat is het belangrijkste om geld binnen te halen. En breng je passie goed over.”

Het geld van het Oranje Fonds, een bedrag van € 25.000,= , gaat naar onder meer vrijwilligersvergoeding van de coaches, marketing, posters, T-shirts en workshops. 

Meer informatie over Girl Project.
Lees ook over andere gesteunde initiatieven.

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte