Stichting Present, Den Haag

Stichting Present, Den Haag

Oud Groeiprogramma-deelnemer Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk biedt zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Voor één dagdeel of voor langere tijd. 

Zuid-Holland, Den Haag

2016
18.000,=

Zo krijgt de slaapkamer van het jongetje in deze video een opknapbeurt, dankzij de hulp van vrijwilligers. "Hij heeft ons verteld dat hij van auto's houdt, dus we gaan een racebaan op de muur schilderen", zegt vrijwilliger Sara. Paul vult haar aan: "We hebben iets gedaan dat de moeite waard is. Je ziet het plezier op zijn gezicht, en dat voelt goed."

Internationale dimensie

In Den Haag voegt Present een internationale dimensie toe aan het concept. Er wonen in de stad vele expats en internationale studenten; internationals. Zij hebben vaak behoefte om vrijwilligerswerk te doen. Zowel om iets voor een ander te doen als om voor zichzelf aan nieuwe contacten en een netwerk te bouwen. Maar hoe begin je daarmee in een vreemde stad waar mensen een vreemde taal spreken en je de weg niet kent? 

International Flex Groep

Daarom zette Present een International Flex Group op. Speciaal voor deze groep zet Present projecten op die passen bij datgene dat de internationals te bieden hebben. De groep internationals heeft - meer dan Nederlandse vrijwilligersgroepen - de behoefte aan onderlinge gemeenschap en verbinding. Daarom organiseert Present regelmatig netwerkbijeenkomsten voor deze groep. 

Plannen

In 2017 hoopt Present een doorontwikkeling van de International Flex Group te maken waardoor een stabiele groep ontstaat die in de toekomst door kan gaan met het organiseren van steeds meer vrijwilligersprojecten voor en door internationals. 

Meer ondersteunde initiatieven

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte