'Mijn vrienden zijn overleden of onvindbaar'

'Mijn vrienden zijn overleden of onvindbaar'

Wat als je vrienden door oorlog overleden of onvindbaar zijn? En je in een vreemd land een nieuw bestaan op moet bouwen? Voor Mo is dat de realiteit.

Utrecht, Amersfoort

2019
65.000,=

Hij vluchtte uit Syrië en is sindsdien helemaal op zichzelf aangewezen. Van sommige vrienden weet hij waar ze wonen; vaak in een ander land. Anderen zijn overleden.

Gezelschap

Het was voor Mo dan ook ontzettend fijn dat hij dankzij het project EVA&Co van Stichting SOVEE in contact kwam met Ruben. Ruben komt regelmatig bij hem langs om gezellig samen te gamen en te praten over bijvoorbeeld werk of school.

Zijn droom

Maar Ruben is voor Mo meer dan alleen gezelschap. "Ik doe mbo niveau 1, Ruben niveau 4", vertelt hij. "Hij heeft me een dag meegenomen naar zijn opleiding. Ik heb goed gekeken hoe het daar gaat, want ik wil later ook naar niveau 4. Naar de pop-academie."

Meer mooie verhalen

EVA&Co helpt alleenstaande, jonge vluchtelingen hun weg te vinden in onze maatschappij. Wij steunen dit project in ons programma Meer Kansen Voor Jongeren. Benieuwd naar het verhaal van andere projecten die ervoor zorgen dat jongeren mee kunnen doen in de samenleving? Bekijk de videoserie.

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte