'Het is belangrijk dat er iemand in je gelooft'

'Het is belangrijk dat er iemand in je gelooft'

Zoë werd verteld dat ze niet naar het mbo mocht, omdat ze het niet aan zou kunnen. Maar zij wilde als jonge moeder iets van haar leven maken. Via Stichting Raster kwam ze in contact met Ceren die haar hielp haar dromen waar te maken.

Overijssel, Deventer

2019
65.000,=

"Ik heb acht jaar thuis gezeten en gedacht dat ik niets kon", zegt Zoë in de video hierboven. "Op de praktijkschool zeiden ze dat mijn niveau niet hoog genoeg was om naar het mbo te gaan. Iedereen kan studeren, maar ik mocht het niet eens proberen. Dat frustreerde me elke dag."

Hulp

Dankzij Stichting Raster leerde ze coach Ceren kennen. "Zoë had haar hele leven gehoord dat ze het niet kon", vertelt Ceren. "Ik heb haar weken lang gezien, gesproken en gemotiveerd. Het is belangrijk dat er iemand in je gelooft." Ook hielp Ceren haar met boeken bestellen, DUO en studiefinanciering. 

Zelfvertrouwen

Zoë begon weer op school en haalt nu goede cijfers. Ze voelt meer zelfvertrouwen en gelooft in haar kunnen. "Ik heb het tegendeel bewezen. Zonder Ceren zou dat nooit gelukt zijn."

Meer mooie verhalen

Wij steunen dit project in ons programma Meer Kansen Voor Jongeren. Benieuwd naar het verhaal van andere projecten die ervoor zorgen dat jongeren mee kunnen doen in de samenleving? Bekijk de videoserie.

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte