Oranje Fonds en RegioBank openen VoordeBuurt Fonds

Het Oranje Fonds en RegioBank zijn al een aantal jaren partners. We voegen daar een belangrijke samenwerking aan toe: het VoordeBuurt Fonds.

Het VoordeBuurt Fonds is een samenwerkingsfonds waarin we samen met RegioBank streven naar leefbaarheid in de buurt. In dorpen waar adviseurs van RegioBank gevestigd zijn, willen we sociale initiatieven steunen die mensen met elkaar verbinden. Want een mooiere samenleving begint in de buurt. Als we naar elkaar omkijken, hoeft niemand er alleen voor te staan.

Adviseurs van RegioBank zijn bekenden in het dorp met een sterk netwerk. Ze weten welke lokale problemen er spelen en kunnen makkelijk schakelen met initiatiefnemers. Passende projecten kunnen vervolgens een bijdrage vragen uit het VoordeBuurt Fonds. Het Oranje Fonds beoordeelt de aanvraag en houdt bij goedkeuring zicht op het uitvoeren van het initiatief.

Naast hulp en financiële steun, krijgen deze initiatieven toegang tot het inzamelingsplatform VoordeBuurt. Zo kunnen ze een inzamelingsactie starten in de buurt. Dorpsbewoners, ondernemers en adviseurs van RegioBank zorgen samen voor genoeg geld, draagvlak én vrijwilligers.