30-09-2020

Sandra Jetten nieuwe directeur Oranje Fonds

Sandra Jetten is benoemd tot de nieuwe directeur van het Oranje Fonds. Deze positie bekleedde zij sinds maart ad interim. Het bestuur heeft besloten de functie permanent door haar te laten vervullen. 

placeholder

Sandra (50) is geen onbekende in de goededoelensector. Op haar 31e verliet ze het bedrijfsleven om UnLtd op te richten in het Verenigd Koninkrijk. Deze organisatie richt zich op sociale initiatieven in achterstandswijken. Ze heeft sindsdien ruime ervaring opgedaan op bestuurlijk en directieniveau bij verschillende stichtingen en NGO’s. 

In haar tijdelijke functie als directeur leidde Sandra ons fonds door de eerste maanden van de coronacrisis. Zo werd onder haar leiding onder andere het Corona Hulpfonds opgericht voor acute hulp aan bijvoorbeeld mensen die te maken hebben met armoede en eenzaamheid.

“Wij zijn ontzettend blij met Sandra. We zijn niet over één nacht ijs gegaan en na een zorgvuldige sollicitatieprocedure is het heel duidelijk dat zij de geschikte persoon is om het Oranje Fonds te leiden. Ze neemt ruime ervaring mee, een enorme betrokkenheid bij het werk van het Fonds en heeft bergen weten te verzetten in de afgelopen maanden”, zegt bestuursvoorzitter Dick Benschop.

In het hart gesloten

“Ik wilde heel graag bij het Oranje Fonds werken, omdat ik de missie zo belangrijk vind", zegt Sandra. "Ik ben dan ook trots dat ik mijn ervaring mag inzetten voor een socialere samenleving, waarin niemand er alleen voor staat. Niet iedereen krijgt gelijke kansen, niet iedereen vindt aansluiting en niet iedereen heeft iemand om op terug te vallen. Ook voor mij is dat niet vanzelfsprekend.” In een interview vertelt Sandra meer over haar tijd in Zweden waar ze aansluiting miste en op niemand kon terugvallen. 

“Ik heb het Fonds de afgelopen maanden in mijn hart gesloten en ga er samen met ons mooie team voor zorgen dat we zoveel mogelijk mensen bij de samenleving betrekken en betrokken houden.”

Meer weten over Sandra?