11-12-2020

Oranje Fonds en Provincie Gelderland lanceren Verbind je buurt!

Verbind je buurt! is het nieuwe samenwerkingsfonds van het Oranje Fonds en Provincie Gelderland. Het geeft een extra impuls aan sociale verbinding tussen mensen in Gelderse dorpen, buurten en wijken.

placeholder

De Provincie Gelderland subsidieert Verbind je buurt! met 1 miljoen euro per jaar. Het Oranje Fonds legt eenzelfde bedrag in. Gelderse initiatieven die zich richten op het verbinden van mensen kunnen tot en met 2022 financiële steun aanvragen. Denk aan nieuwe ontmoetingsactiviteiten in een huiskamer, dorpshuis of inloophuis, een maatjesinitiatief voor kinderen in kwetsbare gezinnen, vrijwillige vervoersdienst voor plattelandsouderen, schuldhulpondersteuning of een buurtvereniging die samen met de buurt een groene moestuin start.

Sociaal contact

Het Oranje Fonds is verheugd over de samenwerking met de Provincie Gelderland. “Om te zorgen voor impact, werken we heel graag samen met partners. Met steun van de Provincie kunnen we zorgen voor substantieel meer verbondenheid in Gelderland. We kijken dan ook uit naar goede  initiatieven voor sociale projecten”, aldus onze directeur Sandra Jetten.

Peter van ’t Hoog, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, sluit zich daar graag bij aan: “We trekken graag samen op met het Oranje Fonds om sociale initiatieven te kunnen blijven ondersteunen, zeker in deze tijd waarin sociaal contact juist zo belangrijk is.”

Aanvraag

We nodigen sociale initiatieven die passen bij de doelstelling van dit samenwerkingsfonds van harte uit een aanvraag in te dienen. Meer informatie daarover is te vinden op

Verbind je buurt!