28-11-2019

Koning op de fiets tijdens werkbezoek aan Fietsmaatjes

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag 28 november een werkbezoek gebracht aan Stichting Fietsmaatjes in Warmond. Deze stichting maakt het mogelijk dat mensen die door een beperking niet meer zelfstandig kunnen fietsen samen met een vrijwilliger fietstochten kunnen maken op een duofiets.

placeholder

In Nederland zijn 18 lokale Fietsmaatjes-organisaties die ervoor zorgen dat 888 gasten en 678 vrijwilligers samen kunnen fietsen. Op de duofietsen zijn het afgelopen jaar ruim 9.000 ritten gemaakt. Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, komen ze meer in beweging en in contact met anderen.

Zelf achter het stuur
De Koning ontmoette de initiatiefnemers van Fietsmaatjes en sprak met hen over het ontstaan van de stichting, de ambities voor de toekomst en de uitdagingen voor de organisatie. Aansluitend sprak hij met gasten en vrijwilligers over wat Fietsmaatjes voor hen betekent en wat het hen heeft gebracht. Na een uitleg over de duofiets heeft de Koning samen met een gast van Fietsmaatjes een stukje gefietst op het eiland Koudenhoorn in Warmond. 

Groeiprogramma
Stichting Fietsmaatjes is deelnemer van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Het doel van het Groeiprogramma is het vergroten van de professionaliteit van organisaties met een sociale doelstelling en van het maatschappelijk effect van het initiatief. Hiervoor krijgen de deelnemers workshops, trainingen en bijeenkomsten aangeboden. Zo wordt hun kennis en expertise vergroot en hun netwerk uitgebreid. Lees meer.

Foto ©Bart Homburg