Man 2.0

Met Man 2.0 hebben vrijwilligers en organisaties zich drie jaar lang ingezet voor de emancipatie en participatie van sociaal geïsoleerde mannen. Het Oranje Fonds heeft dit programma opgezet en financieel en inhoudelijk gesteund. Man 2.0 is inmiddels afgesloten.

 

placeholder

Man 2.0
De initiatieven die het Oranje Fonds voor dit in eerste instantie twee jaar durende programma zocht, moesten de maatschappelijke participatie en emancipatie van autochtone en allochtone mannen in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, die laag opgeleid zijn en een sociaal-maatschappelijk geïsoleerd leven leiden, bevorderen. Deelnemende projecten kregen naast een financiële bijdrage ondersteuning in de vorm van een adviestraject en uitwisselingsbijeenkomsten.

Download achtergrondinformatie

Deelnemers
De 23 geselecteerde deelnemende initiatieven zijn door het Oranje Fonds financieel en inhoudelijk gesteund in hun ontwikkeling en werkten samen op het gebied van kennis- en methodiekontwikkeling rondom het thema. Het programma werd in 2013 verlengd met nog een jaar. 16 van de 23 initiatieven werden geselecteerd om deel te nemen aan dit derde en tevens laatste jaar.

Resultaten
Bekijk de website van Man 2.0 voor interviews met de projectleiders en deelnemende mannen. Hier zijn ook methodiekbeschrijvingen en filmpjes te vinden die gemaakt zijn door de deelnemende projecten. Daarnaast kunt u onder het kopje 'toolkit' het onderzoek 'Man 2.0 in uitvoering' downloaden. Dit onderzoek is uitgevoerd door De Radboud Universiteit Nijmegen die onderzocht hoe deze projecten bij 23 projectorganisaties in de praktijk werden uitgevoerd.

Aanvragen
Man 2.0 is inmiddels gesloten. Heeft u een sociaal initiatief op het gebied van mannenemancipatie, dan verwijzien we u graag naar onze algemene aanvraagprocedure.

Meer weten?
Neem contact op met onze programma adviseur Mirjam Lammers.

Vragen? Neem dan contact op met: