Koning in gesprek met bewoners en vluchtelingen in Zutphen

Koning Willem-Alexander verraste Stichting Buddy to Buddy in Zutphen met een werkbezoek. Buddy to Buddy, dat dit jaar een Appeltje van Oranje won, helpt vluchtelingen uit een isolement te komen door inwoners en vluchtelingen aan elkaar te koppelen. 

De koning sprak een uur lang met verschillende buddykoppels en andere vrijwilligers. Vervolgens schoof hij aan bij de gezamenlijke lunch.

Contact is een verrijking

We zijn elkaars vreemdeling totdat we elkaar leren kennen, voor beide kanten is contact een verrijking. Dat is de boodschap van Buddy to Buddy. Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan.

'Hij houdt mij een spiegel voor'

Eén van de buddy's zegt: “Het is voor mijn buddy een compleet nieuwe wereld waarin hij terecht is gekomen. Dat hij zich kan handhaven vind ik knap. En hij houdt mij ook een spiegel voor. Wat ik eerst vanzelfsprekend vond, bekijk ik nu met andere ogen.”

Vier maanden

Een aantal keer per jaar start Buddy to Buddy een nieuw project waarbij vluchtelingen en vrijwilligers voor vier maanden aan elkaar worden gekoppeld. Er vormen zich kleine groepen van buddy’s die elkaar kunnen versterken. Elke groep heeft een vaste contactpersoon bij de organisatie die ondersteunt als dat nodig is.

Lees hier alles over Stichting Buddy to Buddy.