Dit was NLdoet 2019

Het Oranje Fonds organiseerde op 15 en 16 maart 2019 samen met duizenden organisaties in het land weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Alle vrijwilligers, enorm bedankt voor jullie inzet! Samen hebben we ervaren hoe mooi het is om iets voor een ander te doen.

Zoals ieder jaar was er een enorme verscheidenheid in NLdoet-activiteiten. Zo werden 1.504 lunches bereid, 307 high tea’s verzorgd, op 31 plekken ontbijt of brunch geserveerd, op 192 locaties pannenkoeken of poffertjes gemaakt en 49 diners gekookt.

Ook werden mensen voor wie dat geen vanzelfsprekendheid is in de watten gelegd. Denk hierbij aan mensen met een beperking, mensen die in armoede leven of ouderen die weinig buiten de deur komen. Zo werden er 75 wellness- of beautymiddagen georganiseerd, op 69 plekken manicures of pedicures gegeven, op 72 locaties massages gegeven en op 21 plaatsen krijgen mensen kosteloos een knipbeurt.

En er waren NLdoet-activiteiten die mensen even uit de dagelijkse routine halen. Zo werden er 172 wandelingen gemaakt met mensen die niet gemakkelijk zelf de deur uit kunnen, 38 bezoekjes aan de dierentuin gebracht, op 131 locaties gezongen en/of gedanst, op 45 plekken een bingo geregeld en op 60 plaatsen een creatieve dag georganiseerd.

Steun het vrijwilligerswerk

Voelt u zich betrokken bij onze samenleving en wilt u na NLdoet nog steeds iets betekenen voor een ander? Vanaf 2 euro per maand bent u al Vriend van het Oranje Fonds!

Word Vriend