Criteria Corona Sociaal Herstelfonds - Eenzaamheid

Zet jouw organisatie zich in op het gebied van eenzaamheid? En wil je een beroep doen op het Corona Sociaal Herstelfonds? Voor deze aanvragen gelden, naast inzet op het gebied van eenzaamheid als gevolg van de coronacrisis, specifieke eisen. We lichten ze graag toe.

Het is helaas niet meer mogelijk om een aanvraag te doen op het thema eenzaamheid vanuit het Corona Sociaal Herstelfonds. We staan nog wel open voor algemene aanvragen ook voor organisaties die zich inzetten tegen eenzaamheid. Lees hier meer over het doen van een algemene aanvraag.

 • De aanvrager is een rechtspersoon, zoals een stichting of vereniging zonder winstoogmerk.
 • Aangevraagde bedragen kunnen tussen € 10.000,= en € 60.000,= per jaar bedragen. Cofinanciering heeft de voorkeur.
 • Het gaat om initiatieven gericht op:
  a. uitbreiden/opschalen/uitrollen, met een bestaande methodiek om een grotere doelgroep of een groter werkgebied te kunnen bedienen;
  b. innovatie en toekomstgericht werken, d.w.z. het invoeren van een nieuwe methodiek of het aanpassen van de methodiek of locatie.
 • De gevolgen van de coronapandemie vormen de aanleiding voor deze aanvraag.
 • Het project start vóór 1 december 2021 en heeft een looptijd van 1 jaar, eventueel met mogelijkheid tot verlenging.
 • De projectleiders zijn bereid zowel online als fysiek trainingen en workshops te volgen. Er is een online conferentie in november 2021 en juni 2022. Drie workshops vinden plaats in 2022.
 • Projecten hebben bij voorkeur een landelijke uitstraling: organisaties voeren op meerdere plaatsen in het land activiteiten uit of ze hebben de potentie om hun project op een andere plek uit te voeren.

Vanaf september staan we klaar voor initiatieven op het gebied van armoede en in 2022 voor het thema zorgen voor elkaar.

Let op: organisaties die eerder steun hebben ontvangen van ZonMW vanuit het programma Versterking aanpak eenzaamheid, vragen we eerst per mail hun aanvraag bij ons te toetsen om dubbelfinanciering te voorkomen. Mail naar: corona-eenzaamheid@oranjefonds.nl. Wij nemen dan contact met je op.

Meer weten?

Heb je nog een vraag? Kijk even op onze speciale pagina waarin we vragen en antwoorden voor jou op een rijtje hebben gezet!

Bekijk de veelgestelde vragen

Zo dien je jouw aanvraag in

Wil je een aanvraag indienen voor het Corona Sociaal Herstelfonds - Eenzaamheid? Want jouw aanvraag heeft als doel het verminderen van eenzaamheid als gevolg van de coronacrisis op de middellange termijn? Vul het bijbehorende aanvraagformulier in op mijn.oranjefonds.nl. Vergeet niet eerst onze algemene richtlijnen te lezen. Binnen vier weken na ontvangst van jouw aanvraag nemen wij contact met je op.      

Doe je net iets anders?

Heeft jouw aanvraag net een ander doel? Is er geen directe link met de coronacrisis, maar is dit slechts een bijkomstigheid? Kies dan voor een ‘algemene aanvraag’ in mijn.oranjefonds.nl.

Help nu mijn organisatie

Blijf op de hoogte!

Wil je als sociale organisatie niets missen van het Oranje Fonds? Door onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van onze nieuwe programma's en campagnes, mogelijkheden om geld aan te vragen en inspireren we jou met verhalen over andere projecten.

Stuur mij de nieuwsbrief!