Corona Sociaal Herstelfonds

De coronacrisis heeft een enorme impact op het leven van veel mensen. Het Corona Sociaal Herstelfonds ondersteunt sociale initiatieven die klaarstaan voor anderen. Met geld en kennis. De focus ligt op eenzaamheid, armoede en vrijwillige zorg voor kwetsbare mensen. Dan hoeft ook na corona niemand in onze samenleving er alleen voor te staan.  

Problemen aanpakken

Door de coronacrisis zijn veel Nederlanders in (diepere) eenzaamheid en armoede beland. Ook is er meer behoefte aan zorg door vrijwilligers. Het Corona Sociaal Herstelfonds heeft in juni 2021 een startbedrag van ruim 4 miljoen euro beschikbaar gesteld. Daarmee kunnen sociale projecten op het gebied van eenzaamheid, armoede en vrijwillige zorg problemen aanpakken die veroorzaakt of verergerd zijn door de coronacrisis.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport sloot zich als eerste partner aan en steunt ons Herstelfonds met 1 miljoen euro. Het bedrag van het Ministerie wordt ingezet om eenzaamheid aan te pakken die ontstaan of verergerd is door de coronacrisis. Ook Nationale-Nederlanden heeft zich als partner aangesloten. Zij stellen een bedrag van 250.000 euro ter beschikking dat gebruikt wordt om armoede aan te pakken die ontstaan of verergerd is door de coronacrisis.

Eenzaamheid, armoede en vrijwillige zorg

Projecten tegen eenzaamheid en armoede die ontstaan zijn door de coronapandemie, konden in 2021 een beroep op ons doen. Vanaf 22 juni 2022 staan we klaar voor initiatieven op het gebied van het thema zorgen voor elkaar via de tender Lokaal Samenspel.

Eenzaamheid

Armoede

Lokaal Samenspel

Lees de criteria en vraag direct hulp aan

 

Bouwen aan Sociaal Herstel

Alle sociale initiatieven die vanuit het Corona Sociaal Herstelfonds een toekenning hebben ontvangen waren uitgenodigd voor de bijeenkomst Bouwen aan Sociaal Herstel op 22 juni 2022. We kwamen bij elkaar om van elkaar én van experts te leren.  

Helpen aan sociaal herstel?

Met jouw organisatie (financieel) bijdragen aan sociaal herstel na de coronacrisis? Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op!

Online nieuwsbrief

Laat je inspireren door onze programma's, de mooiste verhalen en lees hoe je zelf iets kunt doen voor een ander!

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Wil jij ook dat iedereen in de samenleving kan meedoen? Met jouw gift help je anderen helpen. 

Help anderen helpen