'We hebben de collecte ervaren als zeer waardevol'

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen op het leven. Het is een dagbesteding en onderhoudt het Kloosterbos voor Staatsbosbeheer. "We hebben de collecte ervaren als zeer waardevol", vertelt begeleider Daniela Berends.

Waarom hebben jullie besloten mee te doen aan de Oranje Fonds Collecte?

“Doordat de nadruk voornamelijk ligt op ons werk, wilden we ook wat ruimte maken voor “ontspanning”. We werken in een prachtige bosrijke omgeving en kwamen op het idee om een tandem aan te schaffen. Het liefst een duofiets, maar deze zijn veel duurder. Vandaar dat de collecte als geroepen kwam. We hebben de cliënten van onze plannen op de hoogte gesteld en ze waren razend enthousiast.”

Hoe hebben jullie de collecteweek ervaren?

“Ontzettend waardevol. Geld ophalen was niet echt het doel meer. We hebben enorm genoten van wat het deed met de groep. Er was zo veel verbondenheid: iedereen had een gezamenlijk doel en ging ervoor. Cliënten die bij voorbaat aangaven niet te durven aanbellen, stonden uiteindelijk toch samen voor de deur.”

Waar is het opgehaalde bedrag aan besteed?

“Aan een tweedehands tandem die opgeknapt wordt.”

Wat heeft de collecte naast het geld nog meer opgeleverd?

“Een andere kijk op onze groep van cliënten. Ze gaven elkaar aanwijzingen en waren trots op elkaar als ze geld kregen.”

Welke bijzondere dingen hebben de collectanten meegemaakt tijdens het collecteren?

“Ze zijn uit hun schulp gekropen en hebben laten zien dat ze er zijn en meedoen. We waren allemaal in onze werkkleding en vielen op in de straten. Er kwamen zelfs mensen naar óns toe om geld te doneren.”

Welke tip heeft u voor organisaties die voor het eerst meedoen aan de collecte?

“Ga vooral genieten!”

placeholder

Vragen? Neem dan contact op met: