K1 Britannia Foundation biedt pleegjongeren een toekomst

K1 Britannia Foundation biedt pleegjongeren een toekomst

Jongeren die in de pleegzorg zitten zelfverzekerder maken en helpen werkervaring op te doen. Dat zijn enkele doelen van het K1 Britannia Foundation Work Training and Social Development Programme.

Cariben, Sint Maarten

2016
28.487

De stichting op Sint Maarten wil jongeren tussen de 16 en 18 jaar die in de pleegzorg zitten wat extra’s bieden voor de toekomst. Op het moment dat ze 18 jaar zijn en uit de pleegzorg gaan, worden ze in het diepe gegooid. Daarom is het belangrijk hen te helpen zodat ze zichzelf kunnen redden zodra ze op eigen benen staan. Ook kinderen die met justitie in aanraking zijn gekomen krijgen hulp bij het leren maken van de juiste keuzes.

Ontwikkelen

De deelnemers ontwikkelen zichzelf door stages, trainingen en vrijwilligerswerk. Zo moeten ze tijdens het traject drie plekken kiezen waar ze twee maanden 8 uur per week werken. Daarnaast besteden ze in totaal 30 uur aan vrijwilligerswerk. De trainingen bestaan onder meer uit een IT- en social media training en een EHBO-cursus.

Mentor

Samen met persoonlijke begeleiding in de vorm van een mentor vergoten zij zo hun kansen op de arbeidsmarkt. Daarbij wordt altijd gekeken wat het beste bij de deelnemer past. De organisatie streeft er zelfs naar dat de jongeren een baan vinden bij een van de aanbieders van de werkervaringsplekken.

Scheepssector

Een van die werkplekken is de scheepssector. Op Sint Maarten is in die branche een grote vraag naar personeel, maar een diploma is dan wel vereist. Door een project kunnen jongeren die in de scheepstechniek willen werken zelfs een opleiding volgen in de UK.

Verantwoordelijkheidsgevoel

De jongeren krijgen door het werk van de K1 Britannia Foundation een groot verantwoordelijkheidsgevoel en discipline. Ze vormen geen last voor de maatschappij maar dragen juist hun steentje bij.

Het Oranje Fonds draag bij met een bedrag van € 28.487. Ook andere fondsen zoals Kinderpostzelfs en he Kansfonds steunen de stichting.

Meer informatie over K1 Britannia Foundation.

Lees ook over andere gesteunde initiatieven

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte