placeholder

Iman (9) bloeit op door Stichting Sociaal Solidair

“Mijn dochter bloeide helemaal op bij Stichting Sociaal Solidair. Door de coronacrisis is het buurthuis nu dicht. Dat maakte Iman verdrietig. Gelukkig biedt de stichting ook hulp tijdens de crisis.” Lees hier het  hartverwarmende verhaal van Najiha.

Iman (9) bloeit op door Stichting Sociaal Solidair
Bekijk op de kaart
Locatie:
Eindhoven

“Iman, mijn dochter van negen, is altijd timide geweest. Zelfs bij vrienden en familie. Als mijn zus op bezoek kwam, moest ze steevast wennen aan haar aanwezigheid. Ze was volledig in zichzelf gekeerd en praatte bijna niet. Ik merkte dat ze niet lekker in haar vel zat. Daarom wilde ik haar uit haar schulp helpen.”

Thuis knutselen

“Dat lukte bij Stichting Sociaal Solidair. Iedere woensdag ging ze naar het buurthuis om te knutselen. Ze bloeide helemaal op. Door de coronacrisis is het buurthuis nu dicht. Dat maakte Iman verdrietig. Gelukkig biedt de stichting ook hulp tijdens de crisis. We krijgen wekelijks knutselmateriaal aan huis.”

Troost

“Ik ben heel blij met de opdrachten. Ik vond het altijd moeilijk om de kinderen creatief bezig te houden, maar nu heb ik houvast. Elke week heeft de set knutselspullen een ander thema. Ook mijn dochter Noor doet graag mee. We maken veel bloemen en hartjes. Dat doet ons goed. Het geeft ons troost.”

Terugdoen 

“We knutselen niet alleen voor onszelf. We doen ook iets terug. Het motto van de stichting is: ‘met en voor elkaar’. Daarom delen ze de knutselwerken uit aan hulpbehoevenden. Zo kreeg een eenzame oude vrouw een bos papieren tulpen van ons. Ze was erg dankbaar. Je kunt iemand zo blij maken met iets simpels. Dat maakt het knutselen veel meer dan een leuke activiteit. Je doet ook iets voor een ander. Het geeft mij een warm en voldaan gevoel.” 

Intense momenten

“Het is fijn om samen met mijn dochters creatief bezig te zijn. Het geeft mij rust. En ik geniet van de quality time die ik met ze heb. Voor corona was ik altijd druk bezig. Alles ging op de automatische piloot. Nu is dat anders. Dankzij de lockdown maak ik weer echt contact met mijn gezin. Ik geef mijn kinderen bewuste aandacht. Onze momenten samen zijn veel echter, veel intenser. We gaan anders met elkaar om. We hebben oog voor elkaar. Hoe raar het ook klinkt: ik vind het een mooie tijd.”

Buurthuis

“Wel kijken we uit naar het sociale contact in het buurthuis. De stichting organiseert er wekelijkse activiteiten. Van naailessen tot kookavonden, van knutselclubs tot het uitdelen van noodpakketten aan minima. Naast de knutselgroep is Iman onderdeel van KidsSociaal4Solidair: de kinderclub van de stichting. Met een groepje van vier kookt ze iedere maand een maaltijd tijdens de kinderresto.”

Ander kind

“Ik kan bijna niet geloven wat de stichting heeft bereikt met Iman. Ik heb een totaal ander kind. Ze heeft er veel geleerd. Ze is betrokken, actief en ondernemend.  Ze is compleet tot bloei gekomen. Dat is geweldig.Met de drie andere kids is ze heel hecht. Ze voelt zich er ook helemaal thuis. Hierdoor voel ik mij ook beter. Als je kind lekker in haar vel zit, dan zit je dat zelf ook. Ik ben de stichting eeuwig dankbaar.” 

Trots

“Sommige dingen kun je niet in woorden uitdrukken. Zo ook de dankbaarheid die ik voel voor de stichting. Ik word emotioneel als ik eraan denk. Het is zo bijzonder. Ons gezin krijgt hulp. Maar we kunnen óók iets terug doen voor een ander. En dat doet iets met mij. Ik ben blij en trots.”

Help je mee?

Hulp is harder nodig dan ooit. Help ons helpen.