'Ik werd weer gezien, als mens wil je je nuttig voelen'

'Ik werd weer gezien, als mens wil je je nuttig voelen'

Meer dan een miljoen Nederlanders leven in armoede. Gelukkig zijn er mensen die naar hen omkijken. Zoals de initiatiefnemers van Stichting De Krachtcentrale 013 in Tilburg. Zij helpen mensen om weer aan de slag te gaan.

Noord-Brabant, Tilburg

2018
50.000,=

Peter had 21 jaar lang zijn eigen bedrijf, met op het laatst 15 mensen in dienst. Totdat de crisis uitbrak en hij zijn zaak moest sluiten. Aan deze periode heeft hij een zware depressie overgehouden, waarvoor hij bijna vier jaar in behandeling is geweest.

Gelukkig vond Peter steun bij De Krachtcentrale 013, dat mensen begeleidt naar (vrijwilligers)werk. "De impact voor deze mensen is enorm", zegt initiatiefnemer Gerda. "Ze zitten thuis en hebben lang niet gewerkt. Hier hebben ze lotgenoten, waarmee ze weer perspectief zien. En waarmee het lukt om aan dat bestaan te komen dat ze zoeken."

De Krachtcentrale 013 heeft veel voor Peter betekend. Inmiddels is hij dienstverlener aan huis en doet hij allerlei klusjes, zoals schilderen en tuinonderhoud. "Ik word weer gezien, ik heb wat te doen. Als mens wil je je toch nuttig voelen.”

Benieuwd naar het verhaal achter andere projecten die mensen stap voor stap uit de armoede helpen? Bekijk onze videoserie.

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte