'Helemaal alleen, dat kan niemand volhouden'

'Helemaal alleen, dat kan niemand volhouden'

De vergrijzing in Nederland wordt steeds groter. Ook het aantal ouderen dat verbinding met de nabije omgeving verliest, groeit. Daardoor ligt eenzaamheid op de loer. Golden Sports doet daar iets aan, op sportieve wijze!

Noord-Holland, Amsterdam

2018
10.000,=

Stichting Golden Sports zorgt ervoor dat 55-plussers samenkomen om te sporten. Zo blijven ze niet alleen gezond, maar bouwen ze ook een sociaal netwerk op. 

Het idee voor Golden Sports ontstond in het park, vertelt oprichter Leonie: "Ik zag altijd kleine kinderen, jongeren en zwangere vrouwen sporten, maar nooit echt ouderen. Toen kwam ik op het idee: hoe leuk zou het zijn als we iets voor ouderen kunnen doen in de buitenlucht? Zodat mensen door samen te sporten anderen kunnen ontmoeten in de buurt.

Ben is één van de deelnemers van Golden Sports. Voor hem is het contact met anderen heel fijn. "Ik heb 22 jaar een vriendin gehad, maar die is een tijd terug overleden", vertelt hij. "Helemaal alleen, dat kan niemand volhouden. Hier leer je mensen kennen en vertel je steeds meer over je leven. Dat sociale gevoel is belangrijk."

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Ja, ik blijf graag op de hoogte