17-01-2023

Voorrang voor geldaanvragen om ontmoetingsruimtes te verduurzamen

Van een huiskamer voor de buurt, een multifunctioneel dorpshuis of activiteitencentrum tot een buurtmoestuin. Ontmoetingsruimtes zijn dé plek om met elkaar samen te komen en om buurtbewoners met elkaar te verbinden. Door de energiecrisis hebben veel ontmoetingsruimtes het lastig en moeten ze soms noodgedwongen hun deuren sluiten.

placeholder

Om het sluiten van ontmoetingsruimtes te voorkomen hebben wij ons bestedingsbeleid aangepast. In 2023 geven we voorrang aan aanvragen van ontmoetingsruimtes voor investeringskosten met betrekking tot verduurzaming.

Natuurlijk kunnen ontmoetingsruimtes ook nog steeds bij ons terecht voor andere aanvragen, ook die zijn van harte welkom. Kijk op onze website wat voor ontmoetingsruimtes in aanmerking komen voor een aanvraag bij het Oranje Fonds.

Onder verduurzaming verstaan we brede energieverlagende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen, ledverlichting, isolatie en het uitvoeren van een verduurzamingsscan. Door te helpen bij deze kosten kunnen ontmoetingsruimtes de vaste maandlasten verminderen en verder gaan met wat echt belangrijk is: mensen met elkaar verbinden. 

Hebben jullie last van de energiecrisis? En kunnen jullie geld gebruiken om jullie ontmoetingsruimte te verduurzamen? Kijk hier of jullie in aanmerking komen om geld aan te vragen.

Meer informatie